Ολόκληρη «βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων έχει στήσει η Ν. Κεραμέως, μέσω του υπ. Παιδείας!

Τα 700.000 ευρώ αγγίζουν τα έργα του υπουργείου που δόθηκαν χωρίς διαγωνισμούς, από την αρχή της πανδημίας

Must Read

Σε «βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων έχει μετατρέψει το υπουργείο Παιδείας η Νίκη Κεραμέως, εν μέσω της πανδημίας!

Πέρα από το φιάσκο με τις σχολικές μάσκες και την αστοχία στο χρονοδιάγραμμα προμήθειας των μαθητών με tablets, η υπουργός Παιδείας, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης έως σήμερα έχει αναθέσει απευθείας, χωρίς διαγωνισμούς, έργα που αγγίζουν συνολικά τα 700.000 ευρώ. Το Παρατηρητήριο για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την Πέμπτη τη νέα απευθείας ανάθεση 122.512€ από την κυρία Κεραμέως για την παραγωγή βιντεομαθημάτων.

Συγκεκριμένα, με πρόσφατη απόφασή της αναθέτει εκ νέου στην εταιρία Filmiki Productions την παραγωγή 96 νέων βιντεομαθημάτων για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, αντί του παραπάνω ποσού. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τη μαγνητοσκόπηση σχολικών μαθημάτων για την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών δημοτικού και αποτελεί την έκτη συνεχή απευθείας ανάθεση στην ίδια εταιρία, με τη συνολική δαπάνη να αγγίζει τα 527.515€ (στοιχεία από τη Δι@ύγεια).

Πολυδάπανη τακτική

Η πολυδάπανη τακτική του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, όπως, για παράδειγμα, γιατί δεν ανατίθεται η παραγωγή των βιντεομαθημάτων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με αισθητά χαμηλότερο κόστος. Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ, πέρα από την προβολή του προγράμματος της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό για την παραγωγή του πρωτογενούς υλικού.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, η υπουργός Παιδείας είχε αναθέσει στην εταιρία Interweave, πάλι δίχως διαγωνισμό, την καμπάνια του υπουργείου Παιδείας «Μαθαίνουμε Ασφαλείς», όπως και τη δημιουργία της ιστοσελίδας «Μαθαίνουμε στο Σπίτι» και γραφικού υλικού για αναρτήσεις στα social media του υπουργείου και της υπουργού.

Η Μερόπη Τζούφη, αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη νέα αναβολή της παροχής tablets σε μαθητές και φοιτητές, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Τα σχολεία ανοιγοκλείνουν και η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται. Όπως συνεχίζεται και το νομοθετικό “ντελίριο” της κυβέρνησης, θέτοντας χιλιάδες μαθητές εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ήδη από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Φαίνεται ότι το “ψηφιακό άλμα” της Νίκης Κεραμέως δεν περιλαμβάνει τα 560.000 παιδιά, μαθητές και φοιτητές που δεν διαθέτουν τα μέσα, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λωρίδα της Γάζας: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή – Προγραμματίστηκαν συναντήσεις

Την ώρα που ο φόβος για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας εντείνεται και ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ...

More Articles Like This