Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Αρχές Μαΐου άνοιγμα σε χώρους εκδηλώσεων και catering… Γιατί ζήτησε «συγγνώμη» ο Α. Γεωργιάδης (video)

Στην Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 οι επιχειρήσεις της εστίασης που παρέμειναν όλο τον Ιανουάριο κλειστές θα έχουν πλεονέκτημα

Πλησιάζει η επαναλειτουργία της εστίασης είπε στη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, οποίος εκτίμησε πως οι χώροι εκδηλώσεων, όπως π.χ. τα κτήματα για τέλεση γάμων, αλλά και οι εταιρείες catering θα ανοίξουν αρχές Μαΐου (κάπου στο Πάσχα δηλαδή).

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ θα είναι επικεντρωμένο στην εστίαση, με στόχο την περαιτέρω στήριξη του κλάδου ενόψει της επαναλειτουργίας του.

Εκτίμησε ακόμα ότι στην Επιστρεπτέα προκαταβολή 6, οι επιχειρήσεις της εστίασης που παρέμειναν όλο τον Ιανουάριο κλειστές θα έχουν πλεονέκτημα στη στήριξη έναντι εκείνων που λειτούργησαν έστω και με αυστηρά μέτρα, καθώς έχει σχεδιαστεί να είναι μηνιαία.

«Ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως Υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ