Ξαφνική «έκπληξη» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παράταση του lockdown

Νέα εβδομάδα, νέα παράταση και η γνωστή ατάκα «λίγη υπομονή ακόμα»

Must Read

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για παράταση 2 εβδομάδων στο σκληρό lockdown της Αττικής, ήταν γνωστή από την προηγούμενη εβδομάδα και δη από την σύσκεψη της Παρασκευής, όπως είχε αναφέρει επανειλημμένα το newsbreak.gr. Η επιτροπή των Eιδικών παρά τις αντιδράσεις πολλών επιστημόνων ανακοίνωσε ότι η παράταση αφορά 7 ημέρες, με την κυβέρνηση να κερδίζει «χρόνο» αφήνωντας τους πολίτες να βαυκαλίζονται με την ιδέα ότι από στιγμή σε στιγμή τα μέτρα θα αρθούν, κι ενώ τα επιδημιολογικά στοιχεία έδειχναν ήδη μεγάλη διασπορά του ιού.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει η πρώτη εβδομάδα της παράτασης και ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε τον εμπαιγμό στους πολίτες οι οποίοι κινδυνεύουν να συνηθίσουν πλέον ότι μια νέα παράταση καραδοκεί «στη γωνία»«Η έξοδος από την κρίση της πανδημίας είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία» τόνισε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Δημόσιο από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Η μία εβδομάδα που έγιναν δύο

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει την μεγάλη κούραση των πολιτών που εδώ και έναν χρόνο ζουν με περιοριστικά μέτρα και ανακοίνωσε ότι τελικά η μια εβδομάδα παράτασης θα είναι τελικά… δύο: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης» υποστήριξε, όμως πώς γίνεται να γνωρίζει από τώρα των απόφαση των ειδικών που λαμβάνεται στις συσκέψεις της Επιτροπής; Μήπως το γνώριζε από την προηγούμενη εβδομάδα και όλα αυτά που ζούμε είναι «τερτίπια» της επικοινωνιακής του πολιτικής;

«Λίγη υπομονή ακόμα» (από αυτή που κάνουμε ένα χρόνο τώρα)

Φυσικά στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός παροτρύνει να κάνουμε «λίγη υπομονή ακόμα», χρησιμοποιώντας τη φράση που ακούστηκε περισσότερο μέσα στο 2020. Μάλιστα, ενημέρωσε ότι θα σχεδιάσει την άρση των μέτρων με… έξυπνες λύσεις: «Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή».

Δείτε επίσης: Lockdown: Παράταση μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα – Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο και σχολεία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This