Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία προέβη σε προκλητικές ενέργειες κατά της Ελλάδας»

Μήνυμα Μπλίνκεν στην Άγκυρα με δήλωση και για την Κύπρο

Must Read

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι έχει παρακολουθήσει «με ανησυχία» ορισμένες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Αμερικανός επεσήμανε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπάιντεν, ότι η Τουρκία προέβη σε «προκλητικές ενέργειες» εναντίον της Ελλάδας, όπως «παραβιάσεις εναέριου χώρου και απειλές βίας» (σ.σ. για τις θαλάσσιες παραβιάσεις τίποτα).

Επεσήμανε ότι «η επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διπλωματικά μέσα. Υπήρξαν θετικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο τις τελευταίες εβδομάδες» και πρόσθεσε ότι «φαίνεται οι εντάσεις στην περιοχή έχουν μειωθεί, καθώς η Τουρκία έρχεται σε επαφή με την ΕΕ και άλλες χώρες για να κάνουν ένα πιο εποικοδομητικό βήμα. Το υποστηρίζουμε αυτό και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε να γίνονται τέτοια βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Για να καταλήξει στέλνοντας μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα είναι παρούσες στην περιοχή: «Οι ΗΠΑ προσέχουν να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και να προστατεύσουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των μερών. Οι διαφορές που προκύπτουν στην περιοχή μπορούν να επιλυθούν ειρηνικά με διπλωματικά μέσα και όχι με στρατιωτικά και προκλητικά μέσα».

Σε ότι αφορά την Κύπρο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε: «Υποστηρίζουμε σθεναρά μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα ενώσει την Κύπρο ως διζωνική και δικοινοτική. Θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειες που ενισχύουν αυτήν την προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του κρίσιμου ρόλου των Ηνωμένων Εθνών. Θα δείτε άμεση αμερικανική συμμετοχή σε αυτές τις προσπάθειες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This