Παρασκευή 30/7/2021

Το μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα και τον ξεδιάντροπο Χουλουσί Ακάρ

Τι δήλωσε ο Έλληνες ΥΠΕΞ μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Οι προκλήσεις της Άγκυρας και του υπουργού Άμυνάς της Χουλουσί Ακάρ δεν έμειναν αναπάντητες, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να στέλνει μήνυμα στην Τουρκία μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η πρόσκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για συνάντηση στην Άγκυρα.

Ο Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το πνεύμα εθνικής ομοψυχίας που επικράτησε κατά τη σημερινή συζήτηση. Είναι κατανοητό να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ορισμένα θέματα, αλλά είναι προφανές ότι όλοι αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και δρούμε πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Και δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμα στους «απέναντι» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Ελληνική πλευρά κατέστησε ευθύς εξ αρχής σαφές ότι η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί εφόσον διατηρηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Και θα μου επιτρέψετε την εκτίμηση ότι είναι χρήσιμο να το αντιληφθούν αυτό όλοι οι αξιωματούχοι και από την τουρκική πλευρά, αποφεύγοντας τις δηλώσεις που δεν βοηθούν στην προσπάθεια εμπέδωσης κλίματος σχέσεων καλής γειτονίας και μάλιστα αναφέρομαι σε πολύ πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας».

Πρόσθεσε ότι, «τις προηγούμενες ημέρες με τη διεξαγωγή του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών και τις πολιτικές διαβουλεύσεις ξαναπιάσαμε το νήμα των επαφών. Και η επίσκεψή μου στην Άγκυρα έρχεται σε συνέχεια αυτών των επαφών. Και θέλω να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα δεν φοβάται τον διάλογο. Ο διάλογος δεν αποτελεί απεμπόληση κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Προσερχόμαστε στο διάλογο ακριβώς για να προβάλουμε το δίκαιο των θέσεων μας. Απαραίτητο συστατικό στοιχείο για τη συνέχιση του διαλόγου είναι η αποκλιμάκωση, η διατήρηση της αποκλιμάκωσης και η εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ