Παρασκευή 30/7/2021

Το μήνυμα του Πούτιν για την επέτειο των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση

Το συγχαρητήριο μήνυμα Πούτιν προς την ΠτΔ και η ανάρτηση της ρωσικής Πρεσβείας

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συγχαρητήριο μήνυμα με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

Από την πλευρά της η ρωσική Πρεσβεία σε ανάρτησή της, κάνει λόγο για επιστολές του Ρώσου Προέδρου τόσο στην ΠτΔ, όσο και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε τις επιστολές στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τις ευχές για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας», αναφέρει και παραθέτει τη δήλωση Πούτιν:

«Η Ρωσία και η Ελλάδα συνδέονται από τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας. Στα πιο σημαντικά γεγονότα του κοινού μας παρελθόντος είναι αφιερωμένο και το πρόγραμμα του ρωσο-ελληνικόυ Έτους Ιστορίας, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του ηρωικού αγώνα του Ελληνικού λαού για την ανεξαρτησία».

Τι αναφέρει το μήνυμα του Πούτιν στην ΠτΔ:

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.

Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία και σε όλους τους συμπολίτες σας – την ευημερία και την ευμάρεια.

Μετά τιμής,

Βλ.Πούτιν

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ