Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Υλοποιούνται έργα και επενδύσεις σε όλη τη χώρα – 200.000 θέσεις εργασίας»

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, η αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι και άλλα ζητήματα στην ατζέντα του συμβουλίου

Must Read

Την προοπτική και την εκτίμησή του ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης ως τη «γέφυρα προς τη μετά COVID εποχή». Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «οι δράσεις που αποτυπώνονται στο σχέδιο αγγίζουν τις 160, και είναι δράσεις που αφορούν σε έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, απλώνονται σε πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφορούν σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

«Είναι ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ, 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, 19 δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο ποσό σε δανεισμό, προσθέτοντας τη μόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα σε ίδια κεφάλαια και σε δανεισμό, εκτιμούμε ότι μπορούν να κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως «έχει 4 κύριους πυλώνες, την ψηφιακή μετάβαση κράτους και επιχειρήσεων, την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη οικονομία και την εκτίναξη των επενδύσεων».

Για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «εξέπεμψαν μία ενότητα, που πιστεύω ότι διαπέρασε ολόκληρη την κοινωνία μας γι’ αυτό και ευτυχώς δεν ενόχλησαν παρά μόνο λιγοστούς, λιγοστούς αλλεργικούς με τη σημαία, με την πατρίδα, με την πρόοδο, φυλακισμένους στην κομματική τους κατάθλιψη».

«Την εθνική ανάταση που νιώσαμε όλοι την 25η Μαρτίου πλαισιώνει η εθνική ανάταξη με καθοριστικό βήμα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης πού θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά όλα τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε.

Για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος του Τατοΐου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Είναι ένα έργο πολιτισμού, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα σημαντικότατο έργο Πράσινης Ανάπτυξης που και αυτό από σχέδιο γίνεται πράξη, θα δώσει μία σημαντικότατη ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας, πολιτισμού σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου και πράγματι επιτρέψτε μου να πω ότι έχοντας ασχοληθεί αρκετά με το θέμα αυτό αποτελούσε ντροπή για την Ελληνική Πολιτεία το γεγονός ότι αυτός ο θαυμάσιος χώρος είχε περιέλθει στη δραματική κατάσταση στην οποία τον παραλάβαμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This