Κυριακή 1/8/2021

Θεοχάρη πες αλεύρι, ο Μητροπολίτης σε γυρεύει! Σε ανώνυμη εταιρεία το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο για 99 χρόνια!

Θα τα βρει σκούρα η κυβέρνηση με τους σχεδιασμούς για εταιρείες... ΝΑΥΑΓΙΑ! 

Έξαλλος ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου, Χρυσόστομος, με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη. Αιτία η δημιουργία της ανώνυμης εταιρείας «ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε.» και η αξιοποίηση της περιοχής, που θα περάσει σε ποιανού άραγε τα χέρια;

Μάλιστα η αξιοποίηση εκτάσεων θα έχουν διάρκεια 99 ετών, ενώ η διαμάχη της εκκλησίας με ιδιώτες έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Ο Μητροπολίτης Δωδώνης λοιπόν με άρθρο του στην «Καθημερινή» κάνει επίθεση στον υπουργό και αναρωτιέται αν «γνωρίζει ο κ. πρωθυπουργός τα σχέδια του υπ. Τουρισμού, για τη σύσταση Α.Ε. εκμετάλλευσης του «Ναυαγίου».

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2014 όταν εμφανίστηκε σε συμβολαιογραφείο των Αθηνών ιδιώτης, ο οποίος λίγα χρόνια νωρίτερα είχε κάνει αποδοχή διαθήκης για έκταση 79 στρεμμάτων και πούλησε σε λιβανέζικη εταιρεία 14.467,49 στρέμματα!

«Ο συγκεκριμένος ιδιώτης πωλεί μια έκταση που καταλαμβάνει ολόκληρη την ορεινή Ζάκυνθο. Παίρνει γούρμα κι άγουρα, όπως λέμε στο νησί μας. Δικά του και ξένα. Ξεπουλάει αδίστακτα παραλίες, δρόμους, καλλιέργειες, μοναστηριακές εκτάσεις, την περιουσία 200 φτωχών οικογενειών της περιοχής, όπως και ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της πατρίδος μας: το μοναστήρι του Κάτου Αϊ Γιώργη των Κρημνών (15ος αι.), τον Ιερό Ναό «Σπηλιάς Αγίου Γερασίμου» (1554), που έχτισε με τα χέρια του ο Αγιος Γεράσιμος, το Κατοικητήριον της Υπεραγίας Θεοτόκου Αναφωνητρίας, στην περιοχή όπου μόνασε επί 54 χρόνια ο πολιούχος της νήσου μας, Άγιος Διονύσιος κ.ά.» αναφέρει στην επιστολή του ο Μητροπολίτης.

Το 2020 με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι ο «πωλητής» δεν είχε ούτε ένα στρέμμα γης στην κατοχή του. Όπως αναφέρει, μάλιστα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης μετά την έκδοση του βουλεύματος «η Pimana S.A. μάζεψε άρον άρον φακέλους και γραφεία και σαλπάρισε για τις Παρθένους Νήσους».

Και συνεχίζει: «…ενώ αναμένεται νέο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής ανακρίσεως από την ανακρίτρια Διαφθοράς (Νοέμβριος 2020), διαβάσαμε σε ΜΜΕ ότι μέσα στην περιουσία της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, πάνω από το «Ναυάγιο», εισβάλλουν μπουλντόζες, φτιάχνονται Ανώνυμες Εταιρείες, υπογράφονται προγραμματικές συμβάσεις, διανοίγονται νέοι δρόμοι κ.ά. εν αγνοία της τοπικής Εκκλησίας, του βουλευτή Ζακύνθου, του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η υπόθεση έχει «πολύ ψωμί» και πολύ χρήμα φυσικά και είναι βέβαιο ότι θα τα βρει σκούρα η κυβέρνηση με τους σχεδιασμούς για εταιρείες… ΝΑΥΑΓΙΑ!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ