Απόψε κρίνεται η σύσταση, ή όχι, προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά

Κόντρα μεγατόνων στη Βουλή με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες

Must Read

Ανεβαίνει επικίνδυνα το πολιτικό θερμόμετρο σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται και ψηφίζεται αργά το βράδυ η πρότασης της Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με αφορμή τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναμένεται να τοποθετηθεί από του βήματος, ενώ και τα υπουργικά έδρανα θα παραμείνουν άδεια, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην προανακριτική επιτροπή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί επιμένοντας πως η υπόθεση δεν αφορά εκείνη, αλλά την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Την υπεράσπιση της «γαλάζιας» γραμμής θα αναλάβει η Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, που θα είναι η εισηγήτρια του κόμματος και ο Θανάσης Πλεύρης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα παρέμβει στη συζήτηση προκειμένου να υπερασπιστεί τον Νίκο Παππά, ο οποίος θα τοποθετηθεί κι εκείνος από βήματος.

Το βάρος της προανακριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως θα σηκώσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ ως μέλη της επιτροπής αναμένεται να οριστούν και οι Παύλος Πολάκης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Διονύσης Καλαματιανός.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. αναμένεται να υπερψηφίσει την πρόταση της Ν.Δ., ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Το ΚΚΕ προσανατολίζεται να δηλώσει «παρών», ενώ το ΜέΡΑ25 να απόσχει της ψηφοφορίας, καθώς πάγια θέση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο. Η μαραθώνια συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη μυστική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί με κάλπη.

Για την έγκριση της πρότασης της Ν.Δ. απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, δηλαδή 151 θετικές ψήφοι, οι οποίες και θεωρούνται δεδομένες, δίχως ωστόσο να αποκλείεται να υπάρξουν διαρροές είτε από Ν.Δ. είτε από ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα εκτιμά ότι η κυβερνώσα παράταξη φοβάται τις διαρροές και γι’ αυτό επιθυμεί διακαώς να ελέγξει την ψήφο των βουλευτών της, μέσω της δυνατότητας που θα δοθεί απόψε και για επιστολική ψήφο. Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένονται… εκτεταμένες διαρροές, όπως είχε γίνει στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής θα ξεκινήσουν άμεσα, όπου ο Νίκος Παππάς θα ελεγχθεί για δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου και παράβαση καθήκοντος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This