Σκέρτσος: «Όλοι θέλουμε να ανοίξει παντού το λιανεμπόριο – Το θέμα είναι υγειονομικό»

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρθηκε και στα self test

Must Read

Στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου αναφέρθηκε διεξοδικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις αντιδράσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη για την αναβολή του ανοίγματος των κααστημάτων.

«Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις εισηγήσεις των ειδικών»

«Όλοι θέλουμε να ανοίξουν, και να λειτουργήσει η οικονομία και η εκπαίδευση. Αυτή την προσπάθεια καταβάλλει η κυβέρνηση. Αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν τίθεται ζήτημα μη λειτουργίας επειδή δεν θέλουμε να λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές. Τίθεται θέμα υγειονομικό», είπε για τις αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη.

«Σε ό,τι έχει να κάνει με το λιανεμπόριο μιλάμε για μη αναλώσιμα προϊόντα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από λίγες ημέρες. Σε ό,τι έχει να κάνει με αλλοιώσιμα προϊόντα, εκεί θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση» εξήγησε ο κ. Σκέρτσος.

«Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κόπωση μετά από ένα χρόνο»

«Συμφωνώ ότι είναι δυσάρεστη κατάσταση να ρυθμίζουμε ανά εβδομάδα την καθημερινότητά μας. Ο κόσμος θέλει σταθερότητα και επιστροφή στην κανονικότητα. Δυστυχώς αυτή είναι η συνθήκη της πανδημίας. Μέσα σε λίγες ημέρες μπορούν να αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα. Μέσα σε λίγες ημέρες είδαμε σχεδόν διπλάσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Αυτό ήταν κάτι που οδήγησε σε αυτή την απόφαση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος.

«Κάναμε αγώνα ταχύτητας για τα self-test»

«Τα τεστ θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από την Πέμπτη στα μεγάλα αστικά κέντρα, και την Παρασκευή και στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πρέπει να τα προμηθευτούν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί άμεσα, καθώς η συζήτηση είναι από την επόμενη Δευτέρα να λειτουργήσουν τα λύκεια» είπε ο κ. Σκέρτσος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This