«Πάγωσε» ο πρωθυπουργός με την απάντηση που του έδωσε το Sputnik V

Ηχηρή απάντηση από το ρωσικό εμβόλιο: «Έτοιμοι να εμβολιάσουμε 500.000 άτομα»

Must Read

Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το Sputnik V απαντάει στις αμφιβολίες που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, αρνούμενος την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου επειδή αμφιβάλλει για την παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία.

Αναρτώντας ένα άρθρο του euractiv.com, στο οποίο αναφέρεται η κόντρα του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, οι υπεύθυνοι της διαχείρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του ρωσικού εμβολίου σχολιάζουν ότι υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για την διάθεση του εμβολίου στην Ελλάδα και ότι μπορεί να καλύψει σε ένα μήνα των εμβολιασμό 500.000 πολιτών: «Το Sputnik V επιβεβαιώνει ότι ακόμη και με τις μέχρι σήμερα παραγγελίες από 59 άλλες χώρες, μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στο Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι!» αναφέρει.

«Θα πέσει η… κυβέρνηση»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή ότι εάν προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού εμβολίου, είναι πιθανό να πέσει η κυβέρνηση: «Εκτός αν στο βάθος του μυαλού σας υπάρχει μια σατανική σκέψη ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα, αυτό που έγινε στη Σλοβακία, όπου ο τέως συνάδελφός μου, επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik, έγινε φοβερή πολιτική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του. Αν αυτό έχετε στο μυαλό σας, φοβάμαι δεν θα σας κάνω το χατίρι» σχολίασε στη Βουλή.

Να σημειώσουμε ότι αναμένεται η έγκριση του Sputnik V από τον EMA, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα για άδεια κυκλοφορίας. Για να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύσεις για την παραγγελία εμβολίου, χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερα κράτη μέλη για να υποβάλουν αίτηση. Κανένα κράτος μέλος δεν έχει υποβάλει μέχρι τώρα τέτοιο αίτημα, αλλά αντ ‘αυτού, ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ όπως η Άγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν προτίμησαν να διαπραγματευτούν απευθείας με τη Μόσχα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αγορά του εμβολίου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This