Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Πότε τελειώνει οριστικά το lockdown; – Τι αποκάλυψε ο Άκης Σκέρτσος

Αόριστη και γενική παραμένει η ημερομηνία του ανοίγματος της εστίασης

Σε κλοιό αυστηρών μέτρων προστασίας και περιορισμών αναμένεται να ζήσουν και το 2021 όλοι οι Έλληνες.

Η κυβέρνηση διά στόματος του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, καθιστά σαφές ότι και «την τρέχουσα χρονιά ο κόσμος θα χρησιμοποιεί μάσκες, θα στέλνει μηνύματα για να μετακινηθεί, θα απαγορεύεται να συνωστίζεται και δεν θα κυκλοφορεί συγκεκριμένες ώρες».

Πότε τελειώνει το lockdown;

«Τα μέτρα αυτοπροστασίας, δηλαδή η μάσκα, οι αποστάσεις, η κοινωνική μας συμπεριφορά με αυστηρή επιλογή των ανθρώπων που αισθανόμαστε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε ως προς τον τρόπο που και οι ίδιοι διαχειρίζονται την ατομική τους υγεία, θα  ισχύουν γιατί θα έχουμε ένα κομμάτι του πληθυσμού που θα είναι ανεμβολίαστο μέχρι τις αρχές Φθινοπώρου» ανέφερε με νόημα ο Άκης Σκέρτσος.

Τι αναμένεται να διατηρηθεί και το 2021

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, και τη φετινή χρονιά ο κόσμος θα πρέπει να τηρεί τα εξής:

Πότε ανοίγει η εστίαση

Αόριστη και γενική παραμένει η ημερομηνία του ανοίγματος της εστίασης. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα.

Το λιανεμπόριο άνοιξε με ραντεβού και μηνύματα μέσω κινητών, ωστόσο ο δρόμος αναμένεται να είναι μακρύς μέχρι την οριστική άρση των περιορισμών που ξεκίνησαν στις 7 Νοεμβρίου 2020.

«Όλα εξαρτώνται από τον εμβολιασμό»

«Χθες 6/4 είχαμε ρεκόρ εμβολίων. Θα έχουμε περισσότερα τον Μάιο και τον Ιούνιο. Ο στόχος της ανοσίας έρχεται όλο και πιο κοντά μας. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Είναι η άμυνά μας. Ο δυναμικός χαρακτήρας της πανδημίας καθορίζει τη στρατηγική μας.

Έως το Πάσχα θα έχουμε υπερβεί τα 3 εκατ. εμβολιασμούς. Άρα, από τα μέσα Μαΐου μπορούμε να συζητήσουμε για μια οριστική άρση των περιορισμών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ