Δηλώνει «έτοιμος» για εκλογές αλλά αποφεύγει να τις ζητήσει!

Οι εσωτερικές εκκρεμότητες έδωσαν τον τόνο στο Πολιτικό Συμβούλιο

Must Read

«Έτοιμος να διεκδικήσει την πολιτική αλλαγή», αποφεύγοντας όμως την ίδια στιγμή όπως ο διάβολος το λιβάνι να ζητήσει πρόωρες εκλογές, εμφανίστηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

  • Ρεπορτάζ: Γ. Χατζηδημητρίου

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, όπου το κλίμα μόνο ενθουσιώδες δεν ήταν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι «έχει καταρρεύσει η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση» και σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσουν τα εσωκομματικά μέτωπα, σήμανε εγερτήριο, προσθέτοντας ότι «αυτή η ραγδαία φθορά μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις».

Οι εσωτερικές εκκρεμότητες που έχουν σωρευθεί ήταν αυτές που έδωσαν τον τόνο, ιδίως μετά την απόφαση της ηγεσίας να σύρει το κόμμα στην υπερψήφιση της σύμβασης για το Ελληνικό, την ένταση που επικράτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μεταξύ Σκουρλέτη – Κουρουμπλή και Σπίρτζη – Φίλη, την υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς, όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρεί ότι παραμερίστηκε από την ηγεσία, το αεί παρόν θέμα Πολάκη και κυρίως τον διαφιλονικούμενο προσανατολισμό του κόμματος.

Όσο κι αν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα (Kontra) «Είμαστε κόμμα εξουσίας κι αυτό απαιτεί ρεαλισμό», η ισχυρή «αριστερή αντιπολίτευση» επιμένει να ζητεί εξηγήσεις για τον βαθμό των εκπτώσεων που απαιτούνται προκειμένου το κόμμα να επανέλθει στην εξουσία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε εισαγωγικά: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας. Η ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις. Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία».

Στο μήκος αυτό άφησε να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει ακόμα και τη δυνατότητα να απέχει προσεχώς από τις ψηφοφορίες επί κρίσιμων θεμάτων στη Βουλή και προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις απευθείας αναθέσεις, ανεβάζοντας κάθετα το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πολιτική αλλαγή με στόχο την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και τη προστασία των εργαζομένων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Με κεντρικούς άξονες το πρόγραμμά μας για το νέο ΕΣΥ, τη ρύθμιση και τη διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους και συνολικά τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας και το σχέδιό μας για τη προστασία της εργασίας, του οκταώρου και του μισθού, έχουμε ήδη ένα σημαντικό προγραμματικό εργαλείο που καταγράφει πλειοψηφικά θετικές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία».

Αναφερθείς στα προσεχή κομματικά καθήκοντα σχολίασε ότι τα εργασιακά «θα αποτελέσουν τη μητέρα των μαχών για την επόμενη περίοδο και το σύνολο των κομματικών μας δυνάμεων οφείλει να ετοιμαστεί για αυτή την εξέλιξη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This