Υπερκινητικότητα στο τρίο Ελλάδας, Τουρκίας, Λιβύης με επισκέψεις εκατέρωθεν

Στη Λιβύη σήμερα ο Δένδιας, στην Άγκυρα σχεδόν όλη η λιβυκή κυβέρνηση!

Must Read

Στη Βεγγάζη της Λιβύης μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ αλ Κατράνι, τον δήμαρχο της Βεγγάζης Σακρ Μπουζουάρι και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ισα.

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Βεγγάζης.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και ύστερα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις.

Η ξεχωριστή αυτή επίσκεψη του Νίκου Δένδια μπορεί να γίνεται με αφορμή την επαναλειτουργία του προξενείου, όμως αρκετοί την ερμηνεύουν ως μέρος του συνολικού πλαισίου της στρατηγικής της χώρας μας στην περιοχή, που δείχνει ότι έχει πολλές διαστάσεις.

Μαζικά στην Τουρκία η λιβυκή κυβέρνηση

Την ώρα που ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα βρίσκεται στη Λιβύη, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της βορειοαφρικανικής χώρας Αμπντουχλαμίντ Ντμπέιμπα θα βρίσκεται στην Τουρκία για συνομιλίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τον Ντμπεϊμπά θα συνοδεύουν πέντε αντιπρόεδροι της λιβυκής κυβέρνησης και 14 υπουργοί, καθώς και ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού Μοχάμεντ αλ-Χαντάντ, μαζί με άλλους αξιωματούχους.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπίας της λιβυκής κυβέρνησης θα επικεντρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε διάφορους τομείς, όπως είναι η ενέργεια και η υγεία, καθώς και στο ζήτημα της επιστροφής τουρκικών εταιριών στη Λιβύη, ώστε να συνεχίσουν τις δραστηριότητες που είχαν σταματήσει λόγω της κρίσης στην αφρικανική χώρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης, ο Ντμπεϊμπά και η αντιπροσωπία του θα συνομιλήσουν «για ήδη υπάρχουσες συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών».

Έρχεται Ελλάδα ο μεταβατικός Πρόεδρος της Λιβύης

Η εκπρόσωπος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Najwa Waheba, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Μοχάμεντ Μενφί, θα επισκεφθεί την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Waheba είπε ότι η επίσκεψη – η πρώτη για τον Μένφι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου – θα περιλαμβάνει συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους για να συζητήσουν την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και των περιφερειακών εξελίξεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This