Δευτέρα 17/5/2021

Εμφανής η αμηχανία του Μαξίμου για τη στάση του Νίκου Δένδια

Αδιανόητη πράξη η διαρροή στο ΑΠΕ

Παρότι το newsbreak.gr είχε προαναγγείλει εδώ και δύο ημέρες ακριβώς στην στάση που θα κρατούσε ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψη του στην Άγκυρα, στάση που κυριολεκτικά τινάζει τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία στον αέρα, το Μαξίμου δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη.

Μόλις οι συνεργάτες του πρωθυπουργού είδαν την απίστευτη αποδοχή που είχε η στάση του Νίκου Δένδια απέναντι στον τούρκο ομόλογό του, παρά το ότι ήταν εκτός γραμμής Μαξίμου, και πολύ περισσότερο εκτός γραμμής Σημίτη – Αποστολίδη, έκαναν κάτι πραγματικά απίστευτο: Έδωσαν διαρροή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για να διευκρινίσουν ότι ο υπουργός εξωτερικών είχε προσυμφωνήσει την στάση που θα κρατούσε με τον πρωθυπουργό!

Τέτοια γκάφα πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Υποτίθεται ότι σε μία δημοκρατία, είναι δεδομένο ότι οι υπουργοί δεν λειτουργούν αυθαίρετα, αλλά πάντα σε συνεννόηση με τον πολιτικό προϊστάμενο, δηλαδή τον πρωθυπουργό. Και μόνο το γεγονός ότι το Μαξίμου έσπευσε να βγάλει αυτή την κωμική διαρροή για να πάρει την δόξα του Δένδια, δείχνει εκτός από την μικροπρέπεια, και μία έντονη ανησυχία.

Και είναι απολύτως λογικό. Το φάντασμα του Γιώργου Παπανδρέου που πλανιόταν πάνω από το μέγαρο Μαξίμου, μόλις βρήκε και την «απειλή».

Διάβασε την διαρροή:

«Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ