Πέμπτη 13/5/2021

Αντιπολιτευτικά… πυρά για την αποκάλυψη-βόμβα περί «εργαλειοποίησης» των λοιμωξιολόγων

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 ωρύονται, την ώρα που το ΚΙΝ.ΑΛ. σφυρίζει αδιάφορα...

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγουν οι αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας», που δημοσιοποίησε μέρος πρακτικών της περιβόητης «Επιτροπής Λοιμωξιολόγων», από τα οποία προκύπτει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους επιστήμονες σαν όχημα των δικών της πολιτικών επιδιώξεων!

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (με εξαίρεση το ΚΙΝ.ΑΛ.), με ιδιαίτερα επικριτικές ανακοινώσεις, ζητούν να δοθούν τα πλήρη πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα, ρίχνοντας την ευθύνη στο Μαξίμου, στο οποίο καταλογίζουν εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με άλλοθι την επιστημονική κοινότητα.

«Τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων που δημοσιεύει η εφημερίδα “κυριακάτικη δημοκρατία” επιβεβαιώνουν αυτό που τόσο καιρό φαντάζεται όλος ο κόσμος. Η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας και εκ των υστέρων ζητά την επικύρωσή τους από τους επιστήμονες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τους ανακοίνωσε την απόφασή της για την προμήθεια self tests, τους ανακοίνωσε ποια μέτρα θα εφαρμοστούν και απλά, κάθε φορά, πιέζει για να περάσει το δικό της», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει: «Επιβεβαιώνει όμως και κάτι άλλο: ότι την αποκλειστική ευθύνη για το εξάμηνο αποτυχημένο λοκντάουν την έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του».

«Η διαρροή μέρους των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών επιβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με αμιγώς επιστημονικά δεδομένα, αλλά με βάση το πολιτικό πλαίσιο που διαμορφώνει και επιβάλλει η κυβέρνηση», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, το οποίο κάνει λόγο για «εργαλειοποίηση της επιστήμης στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα». Όπως συμπεραίνει ο Περισσός: «Τελικά η κυβέρνηση δεν ακούει τους ειδικούς, όπως μας έλεγε, αλλά υπαγορεύει στους ειδικούς. Τους μόνους που ακούει είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα “πρωτόκολλά” τους».

«Ο ελληνικός λαός να μάθει ολόκληρη την αλήθεια»

Από την Ελληνική Λύση επισημαίνουν: «Από τα πρακτικά προκύπτει ότι το σύνολο των καταστροφικών αποφάσεων βαρύνει την κυβέρνηση, που χρησιμοποίησε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα εγκληματικά της λάθη, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί συγχωροχάρτι για τους επιστήμονες που όφειλαν να αντιδράσουν εάν διαφωνούσαν. Η Ελληνική Λύση θα απαιτήσει τη δημοσιοποίηση του συνόλου των πρακτικών, ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει ολόκληρη την αλήθεια».

Το ΜέΡΑ25 μιλά για «Καρφί στο φέρετρο της κυβερνητικής αξιοπιστίας». Στην ανακοίνωσή του παρατηρεί: «Η διαρροή μέρους των πρακτικών της επιτροπής ειδικών και όσα αυτά αποκαλύπτουν για την εργαλειοποίηση της επιτροπής από την κυβέρνηση ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της κυβερνητικής αξιοπιστίας». «Η Ιστορία», προσθέτει το ΜέΡΑ25, «θα καταγράψει τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν ένα μακάβριο σίριαλ ανευθυνότητας, αδιαφάνειας, διαφθοράς και απάθειας. Οι “συμπολίτες”, που επικοινωνιακά επικαλείτο στα (λησμονημένα πια) διαγγέλματα ο πρωθυπουργός, δεν άξιζαν κάτι τέτοιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ