«Καημό» έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πολιτικό γάμο ομοφυλόφιλων

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εμμονικά τη θέσπιση του πολιτικού γάμου για όλους

Must Read

Την ατζέντα του ακραίου δικαιωματισμού επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει νέο κομματικό ακροατήριο από τη δεξαμενή των ΛΟΑΤΚΙ.

Την ώρα που ο κόσμος καίγεται, με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους την ημέρα και με τα νοσοκομεία να παραμένουν στο κόκκινο, η Κουμουνδούρου επιμένει εμμονικά και ιδεοληπτικά, στο όνομα της δήθεν προοδευτικότητας, να ζητά τη θέσπιση του πολιτικού γάμου για όλους.

Η αρχή έγινε πριν από δύο μήνες, όταν το κόμμα, ανήμερα του αγίου Βαλεντίνου, άνοιξε εκ νέου το θέμα του πολιτικού γάμου για ομοφυλόφιλους μέσω σχετικού βίντεο. Τη Δευτέρα  επανήλθε καταθέτοντας επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή στους συναρμόδιους υπουργούς, ζητώντας τους να αποδεχθούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατοχύρωση του πολιτικού γάμου για «όλους/ες/α», όπως αναφέρεται επί λέξει.

Την ίδια ώρα, οι 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους υπουργούς εάν προτίθενται να αναγνωρίζουν τις νέες μορφές «γονεϊκότητας», όπως οι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών και να τις κατοχυρώσουν νομοθετικά και ισότιμα έναντι των υπόλοιπων μορφών οικογενειών. «Κι αν ναι», ρωτούν οι βουλευτές, «προτίθεστε να προβείτε σε αλλαγές και στο επικείμενο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, στις ρυθμίσεις αναδοχής, τεκνοθεσίας και γονεϊκότητας;»

Επιπλέον, τους ζητούν την απόσυρση των «αναχρονιστικών», όπως τα αποκαλούν, εγχειριδίων που είναι αναρτημένα στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, «αναπαράγουν ομοφοβικές απόψεις για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ».

Οι 56 βουλευτές ζητούν ακόμη να προωθηθούν πολιτικές για τα άτομα και τις οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ, βάσει και του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης της Ε.Ε. για το 2020-25. Ανάμεσα στους επερωτώντες βουλευτές συγκαταλέγονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Σκουρλέτης, Αλέξης Χαρίτσης και Χρήστος Γιαννούλης.

Σημειωτέον, η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι η παρούσα συγκυρία είναι κατάλληλη για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες λόγω της αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου που βρίσκεται προ των πυλών. Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που νομοθέτησε το σύμφωνο συμβίωσης και το εκτρωματικό νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρχεται ο νέος ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα δουν ελαφρύνσεις στα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων

Η πλατφόρμα για τις φοροδηλώσεις θα ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων θα αναρτώνται την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου

More Articles Like This