Παρασκευή 25/6/2021

Οι υπουργοί θα διορίζουν την ανεξάρτητη αρχή για το ξέπλυμα χρήματος!

Σκιές παντού!

«Φωτιά» πήρε η Βουλή εξαιτίας μεταμεσονύκτιας τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αλλάζει τον τρόπο διορισμού του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς η αντιπολίτευση αντιδρά σφόδρα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δηλώνει άγνοια!

Κι όμως, όταν ρωτήθηκε, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «ποιος είναι ο λόγος κατάθεσης της τροπολογίας;», εκείνη απάντησε κυνικά: «Δεν γνωρίζω σε ποια τροπολογία αναφέρεστε. Δεν το γνωρίζω».

Είχε προηγηθεί ωστόσο η οξεία αντίδραση όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ειδικότερα, ενώ μέχρι πρότινος η επιλογή του επικεφαλής της Αρχής γινόταν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με την εν λόγω τροπολογία δίνεται η δυνατότητα αυτή και στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ενώ μπορεί πλέον να διορίζεται και συνταξιούχος δικαστικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αλώσει και την Αρχή, ενώ σχολίασε: «Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πως βλέπει το κράτος ως λάφυρο, τους θεσμούς ως εμπόδιο και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης».

Την ίδια ώρα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάλεσε το υπουργείο να αποσύρει την τροπολογία, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη δυνατότητα να διορίζεται πρόεδρος της Αρχής συνταξιούχος εισαγγελέας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ