Παρασκευή 18/6/2021

Τι κάνουν κυβέρνηση και ΥΠΕΞ για τον εκπρόσωπο της ελληνικής διπλωματίας που καταγγέλθηκε για σκάνδαλα παιδοφιλίας;

Έχει ξεκινήσει έρευνα για ενδεχόμενη δράση του και στη χώρα μας;

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Σερβία μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εμπλοκή του δημάρχου της Γιαγκοντίνα και επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας Ντράγκαν Μάρκοβιτς, για οργάνωση και εμπλοκή σεξουαλικών οργίων στα οποία συμμετείχαν ανήλικα κορίτσια τα οποία εξανάγκαζαν σε ασελγείς πράξεις.

Στη Σερβία έχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, μετά την αποκάλυψη της αντιπροέδρου του εξωκοινοβουλευτικού Κόμματος Ελευθερίας και Δικαίου (SSP) Μαρινίκα Τέπιτς, η οποία παρουσιάσε βίντεο στο οποίο καταγγέλλει όσα γνωρίζει ο υπάλληλος του ξενοδοχείου στο οποίο οργανώθηκαν τα αρρωστημένα όργια. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Μάρκοβιτς ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, οργάνωνε πάρτι με νεαρές και ανήλικες κοπέλες από 15 ετών. Τα ανήλικα κορίτσια έφταναν στο ξενοδοχείο μαζί με κάποιες γυναίκες οι οποίες φέρεται να εργάζονταν στον Δήμο, ενώ στη συνέχεια προσπαθούσαν να τις μεθύσουν με αλκοόλ προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους και να τις κακοποιήσουν σεξουαλικά. Ο μάρτυρας καταγγέλλει ότι τα κορίτσια ούρλιαζαν και έκλαιγαν μόλις συνειδητοποιούσαν τι συνέβαινε. Προσθέτει μάλιστα ότι στα όργια συμμετείχαν μέλη της κυβέρνησης και γνωστοί επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το voicenews.gr, ο Ντράγκαν Μάρκοβιτς εμφανίζεται να είναι Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Γιαγκόντινα ενώ ταυτόχρονα διατηρεί στενές σχέσεις με επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας και ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα ενεργός στον ελληνικό τουριστικό κλάδο.

Μάλιστα το 2015 τιμήθηκε με τον τίτλο του επίτιμου δημότη Κατερίνης, ενώ διατηρεί επαφή και προσωπικές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα της χώρας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε στη Σερβία, είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση και υπουργείο Εξωτερικών όχι μόνο να προχωρήσουν σε απομάκρυνση του συγκεκριμένου από τον χώρο της ελληνικής διπλωματίας, αλλά και να επέμβουν άμεσα ζητώντας να πραγματοποιηθεί έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν ποινική δράση του Μάρκοβιτς στη χώρα μας. Έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ