Έκοψε την σύνταξη στην πολύτεκνη μάνα, αλλά έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των επίκαιρων για τα πεπραγμένα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Must Read

Προδημοσίευση από το περιοδικό Επίκαιρα που κυκλοφορεί:

»Το καλοκαίρι του 2019 και μετά από δεκτή απόφαση του ΣΤ ́ Τμήματος του ΣτΕ για τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η οποία υπό την προεδρία της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου έκρινε συνταγματικές τις περικοπές. Έτσι, ανατράπηκε η απόφαση του ΣΤ ́ Τμήματος, βάζοντας ταφόπλακα στον 13ο και 14ο μισθό (δώρα δημοσίων υπαλλήλων).

»Ιούνιος 2015, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Κρίθηκαν μετά από συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ως αντισυνταγματικές οι περικοπές του 2012 που είχαν ψηφιστεί από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ως αποτέλεσμα των οποίων οι συνταξιούχοι χάσαμε έως και το 60% του εισοδήματός μας. Μέλος της Ολομέλειας ήταν η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο πλευρό της μειοψηφίας.

Με πρόεδρο την κ. Σακελλαροπούλου, όπως υπενθυμίζει το ΕΝΥ- ΠΕΚΚ, το Α ́ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 719/2018 απόφασή του έκρινε συνταγματική για δημοσιονομικούς λόγους την κατάργηση της ισόβιας σύνταξης πολύτεκνης μητέρας. Σε έρευνα του ΕΝΥΠΕΕΚ για τη δραματική πτώση των γεννήσεων στην Ελλάδα, ως κυρίαρχοι λόγοι προκύπτουν η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για τις γυναίκες, η κατάργηση ή η δραστική μείωση των περισσότερων οικογενειακών παροχών, η κατάργηση ή η μείωση των τριτεκνικών και πολυτε- κνικών επιδομάτων, η μειωμένη προστασία των νέων εργαζόμενων γυναικών. Και όλα αυτά με τη «σύμφωνη γνώμη της δικαστικής εξουσίας για την κατάργηση δικαιωμάτων πολύτεκνων γυναικών, όπως η υπ’ αριθ. 719/2018 απόφαση του ΣτΕ (επί προεδρίας της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου), που δέχτηκε ως συνταγματική την κατάργηση με τον ν. 4093/2012 της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας ύψους 102 ευρώ τον μήνα».

Ολόκληρο το αποκαλυπτικό αφιέρωμα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This