Τετάρτη 28/7/2021

Ζέρβας: Μετά τους Αρμένιους, ήρθε η ώρα για διεθνή αναγνώριση και της γενοκτονίας των Ποντίων!

«Δεν θα ξεχάσουμε τους Εβραίους, τους Πόντιους, τους Μικρασιάτες»

Μήνυμα εκκίνησης προσπαθειών για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων προς όλο τον κόσμο δόθηκε διά στόματος του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ήταν θέμα συζήτησης και σχολιάστηκε επί αρκετή ώρα η σπουδαιότητα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Τη συζήτηση άρχισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας παράλληλα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου την προσδοκία «η νίκη των Αρμενίων να αποτελέσει εφαλτήριο για τις δικές μας προσπάθειες», αναφερόμενος καθαρά πλέον σε προσπάθεια αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας, που πρέπει να αρχίσει άμεσα.

«Η 24η Απριλίου είναι η μέρα μνήμης ενός λαού που εξοντώθηκε σε μια από τις πρώτες γενοκτονίες του 20ού αιώνα. Εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη των προσφύγων, οφείλουμε να κρατούμε τη μνήμη ζωντανή. Μας θυμίζει πολλά η λέξη “γενοκτονία”. Αυτός ο πόνος μάς αγγίζει πολύ οδυνηρά. Θα πρέπει να τιμήσουμε με νίκες και άλλες γενοκτονίες που έπληξαν την πόλη μας και δικούς μας συγγενείς. Δεν θα ξεχάσουμε τους Εβραίους, τους Πόντιους, τους Μικρασιάτες» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζέρβας.

«Η δικαίωση των Αρμενίων μας δίνει δύναμη»

Και συνέχισε, τονίζοντας ότι «η δικαίωση των Αρμενίων μας δίνει δύναμη, ας αγωνιστούμε μαζί για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Είναι μία ιστορική και πολιτική περίοδος, κατά την οποία όλοι μας -Πολιτεία, κοινωνία των πολιτών, ποντιακές οργανώσεις, όλοι οι Έλληνες- θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση. Ο αγώνας αυτός είναι διαρκής, μέχρι την τελική δικαίωση».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ