Κυριακή 16/5/2021

Η κυβέρνηση έπρεπε να περάσει με τροπολογία και το ακαταλόγιστο… (video)

Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας (ανεξαρτήτως προσώπου) απαιτεί σεβασμό. Ο Μητσοτάκης το αγνοεί.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την καθιερωμένη συνάντηση ενημέρωσης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ωστόσο, μια αποστροφή του Πρωθυπουργού απέναντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορεί να χαρακτηριστεί κατά τη γνώμη μας, ως «απαράδεκτη».

Ο κ. Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με την κ. Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, το ελληνικό σχέδιο για το οποίο κατατέθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της έδωσε το στικάκι με το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0».

Και εκεί της είπε το… αμίμητο: «Ξέρω ότι δεν θα το διαβάσετε όλο…»!

Μπροστά στις κάμερες, χωρίς καμία ντροπή, λέγεται τέτοιο πράγμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Και που το ξέρει ότι δεν θα το διαβάσει; Μιλάμε για μια πρώην δικαστικό που έχει διαβάσει στη ζωή της σελίδες επί σελίδων.

Είναι δυνατόν; Ακόμα και αποτυχημένη προσπάθεια χιούμορ να έκανε, που δεν το νομίζουμε, σε ποιον νομίζει ότι απευθύνεται; Μιλάμε για τον ανώτατο άρχοντα του Ελληνικού κράτους και παρά τις όποιες ενστάσεις και διαφωνίες μπορεί να έχει κανείς για το πρόσωπο, ο σεβασμός στον θεσμό επιβάλλεται.

Στο δεύτερο λεπτό (2’) του βίντεο το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ