Δευτέρα 17/5/2021

Στην Τουρκία που ονειρεύεται «οθωμανική αυτοκρατορία» απάντησε ο Αναστασιάδης

Δεν κάνει πίσω σε Αιγαίο και Κύπρο η Τουρκία, μας απείλησε ο Χουλουσί Ακάρ

Χωρίς όρια το τουρκικό θράσος, που αφού πρότειναν διχοτόμηση της Κύπρου στις άτυπες διαβουλεύσεις της Γενεύης, έφτασαν στο σημείο διά στόματος Χουλουσί Ακάρ, να λένε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω σε Αιγαίο και Κύπρο!

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε στον θρασύ Ακάρ μέσω του μηνύματός του για το Πάσχα, δηλώνοντας ότι Αθήνα και Λευκωσία «έγιναν πάλι μάρτυρες της υπεροψίας όσων οραματίζονται μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία»!

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Αναστασιάδης δήλωσε: «Κατά την άτυπη σύνοδο της Γενεύης, η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία κατέγραψαν μια νέα «ιστορική», όπως την αποκάλεσαν, επίδοση.

Περιφρονώντας τον Καταστατικό Χάρτη, τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, περιφρονώντας την ΕΕ ζήτησαν από τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να γίνει συνεργός στις δικές τους έκνομες ενέργειες αξιώνοντας αναγνώριση κυριαρχίας του υποτελούς στην Τουρκία μορφώματος.

Μια αξίωση που δεν είναι μόνο ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τους όρους εντολής του ΓΓ, αλλά και ξεκάθαρα αντίθετη στη βούληση της πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ