Η μεγάλη «κωλοτούμπα» της ΝΔ: Εκεί που μιλούσε για «εμβολιόδεντρα», τώρα διεκδικεί την πατρότητα της πρότασης για τις πατέντες!

Με μπαράζ απαξιωτικών δηλώσεων είχαν αντιμετωπίσει διάφορα κυβερνητικά στελέχη τον Αλέξη Τσίπρα

Must Read

Πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας επιχειρεί η κυβέρνηση στον απόηχο της πρότασης Μπάιντεν για την άρση της πατέντας των εμβολίων, την οποία υιοθετεί και η Κομισιόν, προσπαθώντας να πείσει κατόπιν εορτής πως ο πρωθυπουργός πρώτος είχε προβεί στη σχετική πρόταση.

Μόνο που εν προκειμένω οι δηλώσεις και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από μερικούς μήνες, αλλά και σωρείας άλλων κυβερνητικών στελεχών, αποτελούν αδιάσειστες αποδείξεις της νέας «γαλάζιας» κωλοτούμπας! Αρχικώς, στις 15 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία, είχε απαντήσει στη σχετική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την άρση της πατέντας των εμβολίων μιλώντας για «αστεία πυροτεχνήματα» και «αστεία επιχειρήματα».

«Πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε κρατικοποίηση της Pfizer και της AstraZeneca με έναν νόμο και ένα άρθρο», είχε πει μάλιστα, με μπόλικη δόση ειρωνείας, ενώ στον ίδιο τόνο είχε αναφέρει, πάντα στοχεύοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Φαίνεται ότι κάποιοι μετά τα λεφτόδεντρα ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα».

Αγορά των πατεντών και όχι απελευθέρωσή τους

Αρκετούς μήνες πριν, και ειδικότερα την περασμένη άνοιξη, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας, ο πρωθυπουργός είχε πράγματι υποστηρίξει -στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung»- την πρόταση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου για τις πατέντες. Ωστόσο, αυτό που είχε ζητήσει τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν η αγορά των πατεντών από την Ε.Ε. και όχι η απελευθέρωσή τους.

Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν ήταν ο μόνος που είχε… σνομπάρει τη μετέπειτα πρόταση του ίδιου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για άρση της πατέντας. Απαξιωτική υπήρξε τον περασμένο Ιανουάριο η αναφορά του Νίκου Ρωμανού, διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε αναφέρει: «Δεν μπορώ να ακούω κριτική από αυτούς που κάνουν φθηνή αντιπολίτευση δήθεν να πάρουμε την πατέντα, και δεν ξέρω τι άλλες μπούρδες. Γιατί είναι μπούρδες διπλά, όταν έχεις να κάνεις με τόσο σοβαρά θέματα, που το πρώτο που πρέπει να επιδεικνύεις είναι σοβαρότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η Σοφία Βούλτεψη, η οποία είχε δηλώσει στα μέσα Ιανουαρίου ότι η Ε.Ε. δεν χρειάζεται τις πατέντες των εμβολίων για τον κορωνοϊό. «Τι να την κάνει την πατέντα η Ε.Ε.; Κορνίζα;», είχε αναρωτηθεί. Η δε κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στις αρχές του Φεβρουαρίου, ερωτηθείσα σχετικά με τις πατέντες των εμβολίων, υποστήριξε ότι δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση, αλλά παίρνουμε ό,τι μας αναλογεί από τις αγορές της Ε.Ε. για τους «27».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Νεκροί δύο άνδρες μετά από φωτιά σε Σπάρτη και Κομοτηνή

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε Σπάρτη και Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να χάσουν την...

More Articles Like This