Τρίτη 22/6/2021

Μαριέττα Γιαννάκου κατά νομοσχεδίου για συνεπιμέλεια: «Προκαλεί κοινωνικές συγκρούσεις»

Μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη και η Μαριέττα Γιαννάκου κατά του νομοσχεδίου

Μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στην τρέχουσα μορφή του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια των τέκνων, άλλη μια βουλευτής της ΝΔ, η Μαριέττα Γιαννάκου, εξέφρασε τις αντιρρήσεις της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι «προκαλεί κοινωνικές συγκρούσεις».

Διαβάστε ακόμα: Η Όλγα Κεφαλογιάννη άνοιξε το… χορό των εσωκομματικών ενστάσεων στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια!

«Δεν μπορεί να προχωρήσει εύκολα ο νόμος» τόνισε η κ. Γιαννάκου και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να κάνει σε αλλαγές, κυρίως σε ότι αφορά τη διατύπωση για εξίσου γονική μέριμνα και στα σημεία που, κατά την ίδια, αλλά και την κ.Κεφαλογιάννη, ο νομοθέτησης υποκαθιστά την δικαστική εξουσία.

«Το πιθανότερο είναι ότι θα προκύπτουν έντονες διαφωνίες στην διαμεσολάβηση και οι υποθέσεις θα πηγαίνουν πάλι στα δικαστήρια. Δεν μπορεί να επιβάλλεται υποχρεωτικό πλαίσιο συνεπιμέλειεας ούτε υποχρεωτικός χρόνος παραμονής σε κάθε γονέα. Η κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται ειδικά για το κάθε παιδί», επισημαίνει η κ. Γιαννάκου.

Και πρόσθεσε: «Αυτές τις παρατηρήσεις κάνω κατ αρχήν. Θεωρώ ότι οφείλετε να δεχθείτε ορισμένες από τις παρατηρήσεις. Θα διευκολύνετε πολύ κόσμο και θα σταματήσει η κοινωνική σύγκρουση. Το νομοσχέδιο είναι από τα ελάχιστα που έχουν επιφέρει ενασχόληση πλήθους κόσμου και σε ατομικό επίπεδο».

Σύμφωνα με τη Μαριέττα Γιαννάκου, το υπάρχον πλαίσιο έχει προβλήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθει κάτι που θα δημιουργήσει πρόσθετα.

«Δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η υπόθεση και τα προβλήματα με το νομοσχέδιο. Υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν πρέπει να φέρουμε κάτι που θα δημιουργήσει πρόσθετα. Τι οικογενειακά δικαστήρια να υπάρξουν στην επαρχία; Είδατε πόσο μεγάλο ποσοστό ζευγαριών καταφεύγει σε συναινετικές διαδικασίες που δεν χρειάζονται δικαστήριο. Το 80% το κάνει. Αντί λοιπόν να βοηθήσουμε το υπόλοιπο 20% του κεντρίζουμε τα προβλήματα», κατέληξε η βουλευτής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ