Μετά τα ατοπήματα με τα 6 ναυτικά μίλια και τις ΜΕΘ, o Γεραπετρίτης… πανηγυρίζει για το επιτελικό κράτος!

«Έχουμε φτιάξει ένα κράτος που είναι αρωγός του πολίτη»

Must Read

Καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει και άλλοι να θεωρούν πραγματικό ό,τι φαντάζονται, όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, που έφτασε στο σημείο να πει χθες ότι «η μεγαλύτερη τομή που έκανε η κυβέρνηση είναι ο διαχωρισμός μεταξύ της πολιτικής εξουσίας με τη διοίκηση», καθώς αυτό ήταν κάτι που «παρήγαγε διαφθορά».

Εννοεί φυσικά το λεγόμενο «επιτελικό» κράτος, για το οποίο και πανηγυρίζει… Τι είναι το επιτελικό κράτος; Ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι ένα άτυπο υπουργικό συμβούλιο που αποτελείται από τους τεχνοκράτες συμβούλους του πρωθυπουργού, το οποίο ελέγχει, παρακολουθεί, παρεμβαίνει και εν πολλοίς καθορίζει τη δουλειά των… κανονικών υπουργών.

Πολλά νομοσχέδια τα επεξεργάζεται πρώτα αυτό το άτυπο υπουργικό των συμβούλων! Είναι επίσης η υπερσυγκέντρωση πολλών εξουσιών και αρμοδιοτήτων, από τις επενδύσεις μέχρι την ίδια την… ΕΡΤ, στο γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού.

Αυτό το υπερσυγκεντρωτικό σύστημα υπερασπίζεται ο κ. Γεραπετρίτης, και την Τετάρτη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υποστήριξε ότι το νέο μοντέλο δοκιμάστηκε υπό συνθήκες τεράστιας πίεσης, λόγω της πανδημίας, και με το σύστημα αυτό «ευνοήθηκε το μοντέλο διακυβέρνησης και, εν τέλει, η ποιότητα της δημοκρατίας μας». «Στον υπουργό συγκεντρώνονταν εξουσίες που είχαν να κάνουν με όλο το υπουργείο, ενώ πλέον το 90% των αποφάσεων που έχει να κάνει με τη διοίκηση δεν επηρεάζεται από την αλλαγή της πολιτικής εξουσίας», είπε και τόνισε: «Έχουμε φτιάξει ένα κράτος που είναι αρωγός του πολίτη…».

Oυκ ολίγα προβλήματα

Θυμίζουμε ότι οι παρεμβάσεις του κ. Γεραπετρίτη μέχρι τώρα ουκ ολίγα προβλήματα έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση. Όπως πέρυσι το φθινόπωρο, που το «Oruc Reis» βρισκόταν μια ανάσα από το Καστελόριζο, είχε πει ότι η «κόκκινη γραμμή» είναι «τα 6 ναυτικά μίλια, που είναι τα εθνικά μας ύδατα σήμερα…».

Και, όπως πριν από δύο μήνες, όταν, ενώ δεκάδες διασωληνωμένοι ήταν σε κοινούς θαλάμους για ημέρες και κάποιοι πέθαναν εκεί, είχε πει ότι ένα 24ωρο μένουν εκτός ΜΕΘ, κι αυτό το είχε παρουσιάσει ως κάτι φυσιολογικό… Περί αυτού, λοιπόν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία για εργασιακό bullying: «Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί επειδή έβγαινε στη σύνταξη»

Μία σοβαρότατη καταγγελία που αφορά σε εργασιακό εκφοβισμό, έρχεται στο «φως», με πρωταγωνίστρια μία 60χρονη, που απασχολείτο σε ιδιωτική...

More Articles Like This