Στον φράχτη του Έβρου η ΠτΔ – Συνάντηση με τους χαροκαμένους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

«Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν»

Must Read

«Η Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο, ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου επισκέφθηκε ένα σημείο του αποτρεπτικού φράχτη.

«Βρίσκομαι σήμερα κοντά σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και εγγυώνται την ασφάλειά της. Η Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα όμως δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», είπε η κ. Σακελλαροπούλου.

Αναφέρθηκε στα γεγονότα τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές και σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο και σημείωσε: «Ελπίζω και εύχομαι γεγονότα όπως αυτά που έζησαν οι ακρίτες μας το 2020 με την εργαλειοποίηση της δυστυχίας κατατρεγμένων ανθρώπων να μην επαναληφθούν. Και η καλύτερη εγγύηση για αυτό είναι η αποφασιστικότητα, η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχουν το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης».

Για την πορεία των εργασιών κατασκευής του φράχτη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσαν ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης και ο υποστράτηγος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης.

Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε στρατιωτικό Φυλάκιο στην περιοχή Νέας Βύσσας όπου συνομίλησε με τους αξιωματικούς και τους στρατευμένους και μέλη της Frontex και στη συνέχεια μετέβη στο σημείο του φράχτη.

Συναντά τους χαροκαμένους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Evros-news.gr η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στο Διδυμότειχο, θα συναντήσει και τους γονείς της άγρια δολοφονημένης φοιτήτριας στην Ρόδο, Ελένης Τοπαλούδη.

Όπως αναφέρεται, την συνάντηση ζήτησε η ίδια η ΠτΔ για να μιλήσει από κοντά στον Γιάννη Τοπαλούδη και την Κούλα Αρμουτίδου, οι οποίοι συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον δικό τους «Γολγοθά», μετά τον τραγικό και άδικο χαμό της κόρης τους από τους δυο δολοφόνους-κτήνη στη Ρόδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψυχρολουσία από την απόφαση του Moody’s! 

Ο οίκος αξιολόγησης δεν έδωσε στη χώρα μας την επενδυτική βαθμίδα και με ανάλυσή του δεν άλλαξε τις προοπτικές ούτε τη βαθμολογία

More Articles Like This