Δεν ψηφίζει τη συνεπιμέλεια η Μαριέττα Γιαννάκου: «Άηθες αυτό που έκανε ο Τσιάρας! Έχω εκπλαγεί ως παλαιό μέλος της ΝΔ»

Must Read

Τελεσίγραφο από την βουλευτή της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει το νέο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια τέκνων αν δεν πραγματοποιηθούν αλλαγές.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, η κα. Γιαννάκου είπε χαρακτηριστικά «εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω» καθώς όπως ανέφερε εάν δεν διαγραφεί η λέξη ‘‘εξίσου” από την διάταξη που ορίζει πως ‘‘η γονική μέριμνα ασκείται από κοινού και εξίσου’‘ όπως επίσης και αν δεν αλλάξει η υποχρεωτικότητα στον χρόνο (1/3) που μπορεί να περνά το παιδί με τον γονιό με τον οποίο δεν διαμένει αλλά και η προϋπόθεση για οριστική δικαστική απόφαση για τον κακοποιητή γονέα.

Η κα. Γιαννάκου απάντησε με αυστηρό ύφος στο συμπέρασμα του Κώστα Τσιάρα ότι για τις ενστάσεις των βουλευτών στο νομοσχέδιο ευθύνονται τα προσωπικά τους βιώματα:  «Κατηγορήσατε όσους κάναμε προτάσεις, ότι ευθύνονται τα προσωπικά μας βιώματα. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όμως πρόκειται για κοινή λογική και γνώση της επιστήμης. Ως παλαιό μέλος της ΝΔ έχω εκπλαγεί, καθώς αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράσουμε γνώμη μας» τόνισε η βουλευτής.

«Θεωρώ άηθες αυτό που έκανε ο υπουργός»

Νωρίτερα κα. Γιαννάκου μιλώντας στον Alpha 98,9 για την επίθεση που εξαπέλυσε στην ίδια αλλά και στην Όλγα Κεφαλογιάννη ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για «κοινά βιώματα», εξήγησε: «Όχι, δεν έχουμε ίδια βιώματα. Από την αρχή δήλωσε στην Επιτροπή, επειδή κι εγώ είμαι διαζευγμένη, ότι με τον πρώην σύζυγό μου με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις και ξημεροβραδιάζεται στο σπίτι μου, έρχεται τρώμε όλοι μαζί κ.λπ., δεν έχω κανένα τέτοιο πρόβλημα. Θεωρώ άηθες αυτό που έκανε ο υπουργός, για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς».

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι το νέο νομοσχέδιο θα φέρει περισσότερες δικαστικές προσφυγές: «Και με τον νόμο αυτό, πάλι στα δικαστήρια θα τρέχουμε. Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν περισσότερες δικαστικές προσφυγές από σήμερα. Σήμερα, το 86% συμφωνεί μεταξύ του και δεν παρεμβαίνει ο νόμος. Εδώ μιλάμε για το 14%, εκ του οποίου ένα μεγάλο μέρος πηγαίνει στα δικαστήρια. Τι λέει τώρα ο νόμος, που είναι ενοχλητικό; Βάζει έναν όρο ότι οι γονείς θα φροντίζουν τα παιδιά από κοινού και εξίσου. Το εξίσου δεν ισχύει μέσα στον γάμο, το βάζουν μετά τον γάμο και μετά το διαζύγιο» τόνισε η κα. Γιαννάκου.

«Το παιδί θα είναι στη διάθεση του κακοποιητή γονέα»

Επιπλέον η βουλευτής υπογράμμισε ότι τα παιδιά θα αναγκάζονται να μένουν με τους κακοποιητικούς γονείς μέχρι να κλείσει το δικαστήριο : «Στην αρχή είχε μπει αμετάκλητη απόφαση, η οποία για να βγει χρειάζονται 10 και 15 χρόνια. Μετά το έκανε οριστική απόφαση, δηλαδή πρωτόδικη, αλλά κι αυτή θέλει 4-5 χρόνια και το παιδί θα είναι στη διάθεση του κακοποιητή γονέα. Εμείς λέμε ότι πρέπει να είναι διαπιστωμένη πράξη και να την κλείνει γρήγορα το δικαστήριο, αμέσως» τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This