Πέμπτη 29/7/2021

Μητσοτάκης σε υπουργικό: «Από αύριο ενεργοποιούμε το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid – Στόχος μας ένα ασφαλές καλοκαίρι»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προκήρυξη θέσεων για τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημίων

«Από αύριο η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid» είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο που ακολούθησε τις συνομιλίες του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού, οδεύουμε σε ένα πιο ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι, και επισήμανε ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών θα έχουμε σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων για την προστασία φοιτητών και πανεπιστημιακών.

«Και η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας επανέλαβε πως «βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία, και έτσι η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-Covid εποχή».

Και γι’ αυτό σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ