Απόσταση από τον λαό και την κοινή λογική

Η απόσταση της κυβέρνησης από τις λαϊκές ανάγκες είναι ανάλογη της απόστασης της προπαγάνδας της από τη λογική.

Must Read

Τα μέλη της κυβέρνησης, με πρώτο και… καλύτερο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αντί να παράγουν έργο για την πατρίδα και τον λαό, αλληλοσυγχαίρονται και θαυμάζουν τις κάκιστες επιδόσεις τους. Μάλιστα, το κάνουν αυτό νομίζοντας ότι θα γίνουν πιστευτοί από την κοινή γνώμη λόγω του… κύρους τους!

Διαβάστε ακόμα: Θέλουν να ξεπουλήσουν και το ΕΣΥ; Η προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ομιλία του σε συνέδριο είπε για την πανδημία: «Το ΕΣΥ στάθηκε όρθιο, στο ύψος των περιστάσεων, καθώς είναι φτιαγμένο να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και κυρίως εκείνους που δεν μπορούν ή δεν έχουν».

Ο κ. Κικίλιας θα μπορούσε να γίνει πιστευτός από τουρίστες που μόλις έχουν φτάσει στην Ελλάδα ή από Έλληνες που δεν έχουν νοσήσει ποτέ και δεν έχουν επαφή με τον χώρο της υγείας. Ο υπουργός Υγείας έκανε ενθουσιώδεις δηλώσεις, λες και δεν έχουμε περισσότερους από 12.000 θανάτους λόγω Covid-19, δεν έχουν μείνει ασθενείς εκτός ΜΕΘ, δεν έχουν αναβληθεί κρίσιμα τακτικά χειρουργεία και δεν έχουν ξεροσταλιάσει άνθρωποι έξω από τα νοσοκομεία, περιμένοντας μια διάγνωση.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μίλησε στο ίδιο συνέδριο, έδειξε κατενθουσιασμένος με την ανταπόκριση του ΕΣΥ στην πανδημία, αλλά του ξέφυγαν και μερικές αλήθειες, όπως οι ακόλουθες:

«Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση της επόμενης μέρας είναι το χτίσιμο ενός νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας […]. Αλλά και το γεγονός ότι έχουμε έναν νοσηλευτικό χάρτη ο οποίος ξεκάθαρα δεν είναι ορθολογικός και δυστυχώς -δεν έχω καμία δυσκολία να το πω ανοιχτά και δημόσια, γιατί πρέπει επιτέλους να μιλάμε για αυτά τα θέματα- τα μεγάλα προβλήματα διαχείρισης του Covid τα είδαμε σε περιφερειακά νοσοκομεία, των οποίων συχνά η ίδια η πανδημία ξεπέρασε τις δυνατότητες».

Θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει τον πρωθυπουργό κάτι σχετικό με όσα είπε: Αφού έχουμε μη ορθολογικό νοσηλευτικό χάρτη και η πανδημία ξεπέρασε τις δυνατότητες περιφερειακών νοσοκομείων, για τι είδους επιτυχία μιλάμε;

Η απόσταση της κυβέρνησης από τις λαϊκές ανάγκες είναι ανάλογη της απόστασης της προπαγάνδας της από τη λογική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This