Παρασκευή 30/7/2021

Επίθεση Δένδια σε Τουρκία και Γερμανία!

Σκληρή γραμμή πάλι από τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών

Φαίνεται ότι ο Νίκος Δένδιας επανέρχεται στην αρχική του σκληρή γραμμή έναντι της Τουρκίας, με την διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά επιτίθεται ευθέως και στην Γερμανία. Πράγμα, εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Μιλώντας λοιπόν στην 9η διεθνή διάσκεψη περιφερειακής ανάπτυξης «Regional Growth Conference», που διεξάγεται στην Πάτρα, ο Νίκος Δένδιας επανήλθε στην γραμμή του κυριαρχικού δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υπαναχώρηση στο παραμικρό από την εθνική γραμμή. Για πρώτη φορά μάλιστα, αναφερόμενος στην Κύπρο, μίλησε ξεκάθαρα για πρόβλημα εισβολής και κατοχής από πλευράς της Τουρκίας, η οποία «βρίσκεται εν αδίκω», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι η επίθεση του Έλληνα υπουργού εξωτερικών στην Γερμανία, η οποία γίνεται για πρώτη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο. Ο Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την Γερμανία και εξέφρασε μάλιστα την δυσαρέσκειά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η ευρωπαΐκή χώρα διοργανώνει σύσκεψη για την Λιβύη, χωρίς να καλεί την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα συνορεύει με την Λιβύη και θα επρεπε απαραίτητά να συμμετέχει. Επίσης η Ελλάδα είναι αυτή που απειλείται από τα τεκταινόμενα στην Λιβύη, διότι το παράνομο μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας, συνιστά ευθεία απειλή κατά της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και όχι απλά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία εμμένοντας σε μια τακτική δε μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη Διάσκεψη του Βερολίνου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα δημοσιεύματα του Σπίγκελ που θα αποδομούν για ακόμα μια φορά τον Έλληνα υπουργού εξωτερικών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ