Οι «σπόντες» που… φούντωσαν τις φήμες περί ανασχηματισμού!

«Ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα στην οποία κι οι έντεκα να αποδίδουν το ίδιο», δήλωσε με νόημα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

Must Read

Κάθε μέρα που περνάει… μυρίζει όλο και πιο έντονα ανασχηματισμός και γι’ αυτό φροντίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, που εμμέσως πλην σαφώς εκφράζουν τη δυσαρέσκειά του για την απόδοση των υπουργών.

Την αρχή έκανε προχθές με δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε σχετικά, αντί να δώσει μια διπλωματική απάντηση και να ξεφύγει, όπως κάνει συνήθως όποιος δεν θέλει να ανοίξει τέτοιο θέμα, είπε: «Ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα στην οποία κι οι έντεκα να αποδίδουν το ίδιο».

Χθες τη σκυτάλη πήρε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία μίλησε στο ίδιο πνεύμα. «Προφανώς ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη και τη μεγάλη εικόνα για ολόκληρη την κυβέρνηση. Και προφανώς όλοι και όλα αξιολογούνται», ήταν η απάντησή της όταν ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει τους υπουργούς που δεν αποδίδουν το αναμενόμενο.

Σε μερικές εβδομάδες το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα κλείνει έναν χρόνο, διάστημα αρκετό για επαναξιολογηση, καθώς είναι γενικά παραδεκτό ότι υπάρχει κόπωση και είναι φανερό ότι η κυβέρνηση «δεν τραβάει». Δυσαρέσκεια το τελευταίο διάστημα εκφράζεται εμμέσως πλην σαφώς και από μέλη της κυβέρνησης για τον τομέα της ασφάλειας λόγω του ανεξέλεγκτου οργανωμένου εγκλήματος και της αδυναμίας του υπουργού Προστασίας κ. Χρυσοχοΐδη να ελέγξει την κατάσταση. Η αντικατάστασή του συζητείται έντονα.

Δυσαρέσκεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται από τις πληροφορίες ως υποψήφιος να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, το όνομά του όμως «παίζει» και για το υπουργείο Άμυνας. Ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η οποία ανέλαβε αρχικά ως προσωρινή και μονιμοποιήθηκε, αλλά τα… αντινεοδημοκρατικά γραπτά της στο παρελθόν την ακολουθούν και προκαλούν δυσαρέσκεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός θα προτιμήσει πιο καθαρές λύσεις στα υπουργεία χωρίς αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων, όπως έκανε πέρυσι, που αφαίρεσε σημαντικές αρμοδιότητες από υπουργούς και τις ανέθεσε σε αναπληρωτές, γεγονός που δημιούργησε στην πράξη δυσλειτουργίες και τριβές, π.χ. στα υπουργεία Οικονομικών (ΣταϊκούραςΣκυλακάκης), Ανάπτυξης (ΓεωργιάδηςΠαπαθανάσης), Υγείας (ΚικίλιαςΚοντοζαμάνης).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This