Παρασκευή 30/7/2021

Η αστεία δικαιολογία των Γερμανών για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη (23 Ιουνίου), επειδή θα συμμετέχουν όσοι συμμετείχαν και στην προηγούμενη, ήταν η αιτιολόγηση του γερμανικού ΥΠΕΞ για τον αποκλεισμό της χώρας μας από ένα θέμα που την αφορά άμεσα. Δηλαδή αντί η Γερμανία να διορθωθεί το λάθος της πρώτης Διάσκεψης, το επαναλαμβάνει!

«Η βάση για τη δεύτερη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη είναι όσοι συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Ιανουαρίου 2020 και στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.

«Κάθε Διάσκεψη χρειάζεται μια βάση συμμετεχόντων και έναν κύκλο ο οποίος εγγυάται καλά αποτελέσματα, ο οποίος βεβαίως να είναι και όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός. Βάση για αυτή τη Διάσκεψη είναι όσοι συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου του Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους και οι συμμετέχοντες στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», υποστήριξε η Μαρία Άντεμπαρ.

Η Λιβύη και οι εξελίξεις στη χώρα «είναι ένα θέμα που δικαίως ενδιαφέρει πολλούς διεθνείς παράγοντες και χώρες και για αυτό η κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συνεργαστεί με όλους όσο το δυνατόν και στην ΕΕ και στα Ηνωμένα Έθνη. Αλλά αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η βάση των συμμετεχόντων είναι αυτή της προηγούμενης Διάσκεψης και της διαδικασίας follow up».

Ο Νίκος Δένδιας είχε εκφράσει χθες τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Βερολίνου στο λιβυκό ζήτημα. «Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη», είπε, ενώ επικοινώνησε και με τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Γιαν Κούμπις, προκειμένου να του εκφράσει επίσης τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα: Επιστολή διαμαρτυρίας του Νίκου Δένδια στον Γερμανό ΥΠΕΞ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σιδερένιο… δάσος