Συζήτηση με σταυροπόδι για την κλιματική αλλαγή στο προεδρικό, απουσία του κορυφαίου Έλληνα!

Κλαυσίγελως!

Must Read

Άλλη μία εικόνα θλίψης σήμερα στο προεδρικό μέγαρο με αφορμή την συζήτηση για την κλιματική αλλαγή. Όχι φυσικά για την εικόνα, αυτά απασχολούν όσους ασχολούνται με την επικοινωνία και όχι την ουσία. Αλλά για το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη συζήτηση, απουσίαζε ο κορυφαίος Έλληνας, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο που ασχολείται με τα προβλήματα της περιβαλλοντικής απειλής.
Απουσίαζε δηλαδή η πραγματική αριστεία. Όχι η επικοινωνιακή. 

Ειδικά εάν κρίνουμε από τους παρευρισκόμενους, που φυσικά δεν πρέπει να υπάρχει αναγνώστης που να γνωρίζει την προσφορά τους επάνω στο αντικείμενο. Θυμίζουν όμως τις συνάξεις της εποχής Σημίτη που φαίνεται ότι έχει επανέλθει δριμύτερη.

Μιλάμε φυσικά για τον Χρήστο Ζερεφό. Τον άνθρωπο που έχει λάβει Τιμητική Διάκριση από το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (ΔΕΚΑ) για τη συμβολή του στις επιστημονικές εκθέσεις της ΔΕΚΑ, η οποία τιμήθηκε, εξ ημισείας με τον τ. Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ, με το Νόμπελ Ειρήνης 2007!

Ο μεγάλος Έλληνας, Χρήστος Ζερεφός

Τον άνθρωπο που μεταξύ άλλων έχει τιμηθεί με το βραβείο Γιοράμ Κάουφμαν και αναφορά συντάκτη για αριστεία στην παραπομπή (Editor’s citation for excellence in Refereeing) της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, έχει παρασημοφόρηθεί από τη Γαλλική Κυβέρνηση με τον Ταξιάρχη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, ενώ έχει λάβει και το μετάλλιο Μπλεζ Πασκάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών

Και όμως, αυτός ο κορυφαίος Έλληνας, απουσίαζε από την συγκεκριμένη συζήτηση.

Για να καταλάβετε το ήθος και την ευρυγνωσία του ανδρός, δείτε την παρέμβαση του στο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Ο Αριστοτέλης και ο κόσμος» εις μνήμην του Γιάννη Hugh Σειραδάκη, Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ και διαπρεπούς επιστήμονα, διοργάνωσε το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This