Σάββατο 24/7/2021

Συζήτηση με σταυροπόδι για την κλιματική αλλαγή στο προεδρικό, απουσία του κορυφαίου Έλληνα!

Κλαυσίγελως!

Άλλη μία εικόνα θλίψης σήμερα στο προεδρικό μέγαρο με αφορμή την συζήτηση για την κλιματική αλλαγή. Όχι φυσικά για την εικόνα, αυτά απασχολούν όσους ασχολούνται με την επικοινωνία και όχι την ουσία. Αλλά για το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη συζήτηση, απουσίαζε ο κορυφαίος Έλληνας, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο που ασχολείται με τα προβλήματα της περιβαλλοντικής απειλής.
Απουσίαζε δηλαδή η πραγματική αριστεία. Όχι η επικοινωνιακή. 

Ειδικά εάν κρίνουμε από τους παρευρισκόμενους, που φυσικά δεν πρέπει να υπάρχει αναγνώστης που να γνωρίζει την προσφορά τους επάνω στο αντικείμενο. Θυμίζουν όμως τις συνάξεις της εποχής Σημίτη που φαίνεται ότι έχει επανέλθει δριμύτερη.

Μιλάμε φυσικά για τον Χρήστο Ζερεφό. Τον άνθρωπο που έχει λάβει Τιμητική Διάκριση από το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (ΔΕΚΑ) για τη συμβολή του στις επιστημονικές εκθέσεις της ΔΕΚΑ, η οποία τιμήθηκε, εξ ημισείας με τον τ. Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ, με το Νόμπελ Ειρήνης 2007!

6025FD83 FFC4 4E17 8E32 5BC154A4C595
Ο μεγάλος Έλληνας, Χρήστος Ζερεφός

Τον άνθρωπο που μεταξύ άλλων έχει τιμηθεί με το βραβείο Γιοράμ Κάουφμαν και αναφορά συντάκτη για αριστεία στην παραπομπή (Editor’s citation for excellence in Refereeing) της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, έχει παρασημοφόρηθεί από τη Γαλλική Κυβέρνηση με τον Ταξιάρχη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, ενώ έχει λάβει και το μετάλλιο Μπλεζ Πασκάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών

Και όμως, αυτός ο κορυφαίος Έλληνας, απουσίαζε από την συγκεκριμένη συζήτηση.

Για να καταλάβετε το ήθος και την ευρυγνωσία του ανδρός, δείτε την παρέμβαση του στο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Ο Αριστοτέλης και ο κόσμος» εις μνήμην του Γιάννη Hugh Σειραδάκη, Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ και διαπρεπούς επιστήμονα, διοργάνωσε το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του ΑΠΘ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ