Ο Κικίλιας μοιράζει προνόμια στους εμβολιασμένους, ενώ ο Μητσοτάκης μας λέει «ραντεβού» τον Σεπτέμβρη!

Ευχαριστημένος εμφανίζεται ο Υπουργός Υγείας από την πορεία των εμβολιασμών αν και οι άνω των 60 ετών δεν εμβολιάζονται!

Must Read

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με την πορεία των εμβολιασμών αλλά και τους στόχους της κυβέρνησης, οι οποίες κατά τα λεγόμενά του ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ο υπουργός Υγείας επέλεξε να παρουσιάσει μία εικόνα των εμβολιασμών, η οποία δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν ότι οι ηλικίες άνω των 60 ετών φοβούνται και σε μεγάλο βαθμό δεν προχωρούν σε εμβολιασμό, το ίδιο και οι νέες γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες, όπως και οι ηλικίες 30-45 που τρέμουν σε ενδεχόμενο παρενεργειών, τύπου θρόμβωση.

Όλα τα παραπάνω δεδομένα εξηγούν βεβαίως και τη στάση των λοιμωξιολόγων το τελευταίο διάστημα, μέσα από τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο «να κάνει το εμβόλιο, αλλιώς δεν θα αντιμετωπιστεί η πανδημία».

Θα μας τρελάνουν! Ο Κικίλιας λέει ότι οι άνω των 60 ετών εμβολιάζονται, ενώ οι επιστήμονες λένε ότι δεν πάνε!

Την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα Ελευθερία εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς όπως τόνισε εξελίσσεται καλύτερα από το στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες το ποσοστό, συνυπολογίζοντας και τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί, ξεπερνά το 70%.

«Στις ηλικίες άνω των 60 ετών μαζί με τις πρώτες δόσεις και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί ξεπεράσαμε το 70% των εμβολιασμένων. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ακόμα και αυτές οι ηλικίες ανεβαίνουν ανά πενταετία. Είναι όλα τα ποσοστά πάνω από 70%, αν συνυπολογίσεις και τα ραντεβού», επισήμανε και πρόσθεσε ότι ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες και τις μεγάλες ηλικίες ο στόχος είναι μόνιμα να βελτιώνονται τα ποσοστά αυτά.

Θα δοθούν προνόμια!

Και ενώ ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι το ζήτημα των προνομίων ή κινήτρων για τους εμβολιασμένους θα συζητηθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη, ο Βασίλης Κικίλιας εμμέσως πλην σαφώς εμφανίζεται σίγουρος για την ύπαρξή τους… πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση!

Ερωτηθείς σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «είναι λογικό και θεμιτό να υπάρχουν κίνητρα, τα οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Αυτό θα γίνει αφού δοθεί πρόσβαση στα εμβόλια σε όλους τους πολίτες. Δεν πρόκειται για τιμωρία των υπολοίπων, αλλά δυνατότητα επιβράβευσης ή διευκόλυνσης αυτών που έχουν εμβολιαστεί με βάση την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα».

Συμπλήρωσε δε ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει από το φθινόπωρο, αν και υπογράμμισε ότι ο ίδιος θεωρεί ότι από μόνη της η κοινωνία θα σπρώξει τους υπόλοιπους να εμβολιαστούν. «Θα τελειώσουμε με την τουριστική περίοδο, θα δούμε για την παροχή κινήτρων και το φθινόπωρο θα αποφασίσουμε τι θα γίνει με αυτούς που δεν εμβολιάζονται. Θεωρώ ότι από μόνη της η κοινωνία θα σπρώξει τους υπόλοιπους να εμβολιαστούν. Η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει κλειστή έναν ακόμα χειμώνα. Δεν είναι παιχνίδι. Ακόμα χάνονται ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This