Δευτέρα 14/6/2021

«Ναι» στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ!

Το σχετικό νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25

Συσπείρωση, έστω προσωρινή, υπήρξε από πλευράς κυβέρνησης και -μεγάλης μερίδας της- αντιπολίτευσης στο θέμα της αναγκαιότητας του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid, καθώς το νομοσχέδιο για την κύρωση ΠΝΠ για τη θέσπιση του υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την Ολομέλεια.

Ειδικότερα, «υπέρ» του νομοσχεδίου για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19, το οποίο περιλαμβάνει και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τάχθηκαν, πέρα, φυσικά, από τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 για την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών, που ήταν μια ιδέα του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία θέσπισε η ΕΕ, είναι ένα θετικό πρόσημο για την Ελλάδα, και θα δώσει τη δυνατότητα να ενισχυθεί ο τουρισμός και ταυτόχρονα η ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό γίνεται με ταχύτητα και απόλυτη αξιοπιστία», ενώ, χαρακτήρισε «μίζερη την αντιπολιτευτική κριτική που ακούστηκε απέναντι σε κάτι καλό και θετικό που θα ενισχύσει τον τουρισμό της χώρας και την ελληνική οικονομία», όπως είπε.

Το εμβόλιο το μοναδικό όπλο απέναντι στην πανδημία

«Δεν αξίζει αυτή η άρνηση απέναντι στους Έλληνες που προσπαθούν και αγωνίζονται για ένα μέτρο που πρότεινε η Ελλάδα και θέσπισε η ΕΕ, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες στους μετακινήσεις τους και να ενισχυθεί ο τουρισμός», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς. Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη «ουσιαστικής συστράτευσης όλων, ώστε να πειστούν και όσοι ακόμα είναι δύσπιστοι ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στην πανδημία».

«Πρέπει να πληροφορούμε σωστά τον κόσμο και να μην παραπληροφορούμε. Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 έγινε με την αρωγή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία συμφώνησε ότι τα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών είναι επαρκέστατα», κατέληξε ο κ. Γεωργαντάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ