Εργασιακό νομοσχέδιο από τον μεσαίωνα! Δείτε την σύγκριση με το αντίστοιχο ισπανικό!

Η Ισπανική Κυβέρνηση δείχνει τι σημαίνει δημοκρατικό κοινωνικό κράτος

Must Read

H Iσπανία δείχνει τι σημαίνει σύγχρονο κοινωνικό φιλεργατικό κράτος και εξευτελίζει το «μεσαιωνικού» τύπου εργασιακό έκτρωμα των Μητσοτάκη-Χατζηδάκη!

Η Ισπανία ετοιμάζει, αμέσως μετά την πανδημία, ριζοσπαστικές αλλαγές για τα εργασιακά δικαιώματα, φυσικά υπέρ των εργαζομένων.  Και αυτό για να προστατεύσει τους εργαζόμενους και για τον κίνδυνο της απόλυσης και για τις αποδοχές τους.

Με τον τρόπο αυτό η Ισπανική Κυβέρνηση δείχνει τι σημαίνει δημοκρατικό κοινωνικό κράτος και τι σημαίνει προστασία της εργασίας και των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, η οποία φοράει σήμερα τη «λεοντή» της δήθεν προστασίας της επιχείρησης για να καταργήσει ουσιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Η νέα ισπανική νομοθεσία επιτρέπει και τη σύγκριση με τα τεκταινόμενα εν Ελλάδι, όπου Μητσοτάκης και Χατζηδάκης, με το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά,επιχειρούν να καθιερώσουν συνθήκες «γαλέρας»  στους εργασιακούς χώρους.

Για να αντιληφθεί κανείς τη χαώδη διαφορά μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας των Μητσοτάκη-Χατζηδάκη στα εργασιακά αρκεί το παράδειγμα της σχεδιαζόμενης νέας ισπανικής ρύθμισης για τους εργαζόμενους σε εταιρείες παράδοσης γευμάτων (delivery).  Κατά τη σχεδιαζόμενη λοιπόν ισπανική νομοθεσία, εφεξής οι εταιρείες αυτές πρέπει να προσλαμβάνουν επισήμως τους υπαλλήλους τους, με κανονικό μισθό, ασφαλιστική κάλυψη και επίδομα ανεργίας.  Έτσι η Ισπανική Κυβέρνηση φέρνει, υπέρ των εργαζομένων, προ των ευθυνών τους τις εταιρείες delivery που «θησαύρισαν» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτές οι συγκρίσεις δείχνουν τι σημαίνει ευαισθησία για τον εργαζόμενο και τι σημαίνει πλήρης παράδοση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα καταχρηστικά εργοδοτικά συμφέροντα, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του εκτρώματος «μεσαιωνικού» τύπου των Μητσοτάκη-Χατζηδάκη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This