Πέμπτη 17/6/2021

Αφοπλιστικός ο Πέτσας: «Δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού»

Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος

Ξεκίνησε ως ατομική επιλογή, μετατράπηκε σε προσωπική ευθύνη, αργότερα έγινε υποχρέωση και τώρα μάς λένε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού…

Ο Στέλιος Πέτσας μάλλον έχει ξεχάσει εντελώς τη συζήτηση για τα ατομικά δικαιώματα… «Όλη η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι ταμπού. Πρέπει να περιλαμβάνει όλο και περισσότερες περιπτώσεις» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ερωτηθείς αν θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο για τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

Πρόσθεσε ότι αυτό προϋποθέτει να υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους πολίτες. «Η συζήτηση για διευκολύνσεις και κίνητρα σε όσους εμβολιάζονται γίνεται για την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών μια που έχουμε και απόθεμα εμβολίων. Αν κάποιος εργάζεται σε χώρο που έρχεται σε επαφή θα μπορεί να απομακρυνθεί σε άλλο χώρο» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

«Υπάρχει ακόμη πολύ χρόνος για κινηθούμε έτσι ώστε να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας»

Ο σχεδιασμός μέχρι στιγμής περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη απελευθέρωση δραστηριοτήτων από 1ης Ιουλίου για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ανέφερε ακόμα ο Στέλιος Πέτσας. «Αφήνουμε σιγά σιγά τους περιορισμούς, θα αποσαφηνιστεί στο μεσοδιάστημα τι θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ