Σάββατο 19/6/2021

Πελώνη: «Πάμε καλά με την πανδημία, αλλά έρχονται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί!»

Μπορεί να ακούγεται -και να είναι- οξύμωρο, όμως συμβαίνει! Η κυβέρνηση ενώ παραδέχεται ότι «οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας παρουσιάζουν στοιχεία σταθερής βελτίωσης», ωστόσο αναμένει την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες.

Και είναι απορίας άξιο πώς γίνεται, ενώ η χώρα μας πάει καλά στο ζήτημα της πανδημίας, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι να ετοιμάζουν στους πολίτες να «σερβίρουν το πιάτο» της υποχρέωσης!

«Η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής όσον άφορα την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ορισμένες επαγγελματικής ομάδες δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη, ενώ εξήγησε -το αυτονόητο- ότι δεν υπάρχει θέμα απόλυσης από την εργασία για κάποιον που αρνείται να εμβολιστεί! (αυτό έλειπε…)

Εξήγησε ότι «καταγράφεται ήδη αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, πτώση στον δείκτη μεταδοτικότητας, μείωση των νοσηλειών και των διασωληνωμένων συμπολιτών μας. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται, που ασθενούν βαριά στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αγνοείται από κανέναν.

Υπογράμμισε ότι «αποδεικνύεται ήδη στην πράξη ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για τον καθένα και την καθεμιά μας, χτίζει τείχος ανοσίας στην κοινότητα, λειτουργεί σαν κλειδί για το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Οριοθετεί το τέλος της υγειονομικής κρίσης και την αρχή μιας νέας εποχής. Είναι ήδη κοινά παραδεκτό ότι η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά με τρόπο υποδειγματικό και γρήγορους ρυθμούς», είπε η κ. Πελώνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ