ΣΥΡΙΖΑ: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τη μειονότητα στη Θράκη

Επικίνδυνα εσωκομματικά παιχνίδια και δημόσιες αντιπαραθέσεις εις βάρος των εθνικών θέσεων

Must Read

Δημόσιες κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με αφορμή διαφορετικές ερμηνείες των αποφάσεων του κόμματος για τη μειονότητα καταγράφηκαν την εβδομάδα που πέρασε.

Απ’ ό,τι φαίνεται στις τοπικές δομές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκρούονται οι ακραίες δικαιωματιστικές απόψεις, τις οποίες χρησιμοποιεί προς συμφέρον της η Άγκυρα, με αυτές που επιζητούν να είναι πιο… ισορροπημένες, γνωρίζοντας πόσο εθνικά ευαίσθητη είναι η περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο Σταμάτης Σακελλίων, πρώην συντονιστής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια ανάρτηση στην οποία ερμήνευε τις θέσεις του κόμματος ως εξής: «1) Εκλογή για την ανάδειξη των διαχειριστικών επιτροπών για τα βακούφια. 2) Ύστερα από διάλογο με τη μειονότητα θα βρεθεί ο τρόπος εκλογής του μουφτή. 3) Στήριξη των δημόσιων και μειονοτικών σχολείων της Θράκης. 4) Για το θέμα του αυτοπροσδιορισμού και της ονοματοδοσίας των συλλόγων, σεβασμός στις αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Τελεία και παύλα». Κάτι το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι ο κ. Σακελλίων ζητούσε να εφαρμοστεί μεγάλο μέρος της τουρκικής ατζέντας στην περιοχή.

Στον κ. Σακελλίων απάντησε η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική ανατροπή» στον Δήμο Κομοτηνής, Ελένη Λαφτσή, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την ανάδειξη μουφτή (όχι εκλογή) μεταξύ κάποιων προσώπων που θα υποδειχθούν σε συνεργασία με τη μειονότητα και θα αποφασιστούν από την Πολιτεία. Στηρίζει τη σύγχρονη εκπαίδευση στη Θράκη με ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης και δημιουργία νέων σχολείων με εισαγωγή των τουρκικών ως γλώσσα επιλογής. Όσον αφορά τον αυτοπροσδιορισμό, υπάρχει η συμφωνία της Λοζάνης, όπου ορίζονται με σαφήνεια τα της μειονότητας, όπως και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στη βάση των εν εξελίξει δικαστικών διαδικασιών».

Οι θέσεις δεν είναι τόσο σαφείς

Η ευκολία με την οποία ακόμη και άνθρωποι που συνδέονται επί μακρόν με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ερμηνεύουν θέσεις του με τόσο διαφορετικό τρόπο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δείχνει ότι αυτές δεν είναι τόσο σαφείς όσο θα έπρεπε.

Και εάν η ασάφεια -είτε εκούσια είτε ακούσια- μπορεί να συγχωρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις όταν αγγίζει εθνικά ζητήματα τέτοιας βαρύτητας είναι ασυγχώρητη. Ειδικά όταν οι βουλευτές σου τρέχουν να καλωσορίσουν τον Τσαβούσογλου στις «ιδιωτικές του επισκέψεις», τότε γίνεται μέχρι και… ύποπτη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This