Παρασκευή 30/7/2021

«Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου για τα όσα είχε πει περί κακοποιητών (video)

Ο Ρουβίκωνας στέκεται στις δηλώσεις του Γιάννη Λοβέρδου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια.

Ομάδα της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας άπλωσε έξω από το γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου πανό με υπογραφή «Φεμινιστικός τομέας Ρουβίκωνα», πέταξαν τρικάκια και κόλλησαν αφίσα που κάνει λόγο για κακοποιητές.

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου είναι μια ακόμα πράξη κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Και επισημαίνει: «Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα επιθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και τον εκφοβισμό στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατείται ή εκφοβίζεται από τους τραμπούκους».

Για την ενέργεια αναρτήθηκε κείμενο στην ιστοσελίδα του Ρουβίκωνα που αναφέρεται στις δηλώσεις του Γ.Λοβέρδου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια.

«Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς», είχε πει ο Γιάννης Λοβέρδος στις 19 Μαΐου.

nb keimeno rouvikonas loverdos

Αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο του Ρουβίκωνα:

«Η επαίσχυντη αυτή δήλωση δεν επιδέχεται καμίας αιτιολόγησης και δε χωράει καμία όψιμη απολογία από τον Λοβέρδο, ακριβώς γιατί δεν υπήρξε κανενός είδους παρεξήγηση˙ η πατριαρχία είναι βαθιά ριζωμένη σε κομμάτια της κοινωνίας, διαιωνίζεται και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, με βασικό όχημα την κανονικοποίηση πατριαρχικών και σεξιστικών συμπεριφορών και το ξέπλυμα όσων τις αναπαράγουν. Η δε παρούσα κυβέρνηση, βρίσκεται σε ένα κρεσέντο οπισθοδρόμησης, όπου θέλει αφενός να παρουσιάζεται ως πουριτανική, και αφετέρου φτάνει έως και σε επίπεδα συγκάλυψης κακοποιητών, βιαστών και παιδεραστών».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ