Τετάρτη 28/7/2021

Παπαγγελόπουλος: «Ο κ. Σαμαράς σε ένα πράγμα έχει δίκιο: Θα πάμε μέχρι το τέλος. Αλλά δεν θα είναι αυτό που ονειρεύονται!»

«Είναι τόσα πολλά τα στοιχεία και εγώ είμαι έτοιμος!» προειδοποιεί ο κ. Παπαγγελόπουλος!

Αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκάνδαλο της Novartis, το μεγαλύτερο από αρχής ελληνικού κράτους και μεγαλύτερο και από αυτό της Siemens.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπαγγελόπουλου και τα αδιάσειστα στοιχεία της υπόθεσης, αναλυτικά:

«Παρ ’όλα αυτά διώκομαι μόνο εγώ», είπε. «Ακόμη και ο κ. Αγγελής κατέθεσε προκαταρκτική επιτροπή ότι η Novartis είναι ένα διεθνές σκάνδαλο με τεράστιες οικονομικές διαστάσεις. Θέλω να πω επίσης ότι με τις τελευταίες εξελίξεις έχουν υπάρξει πέντε νομικά κείμενα υψίστης σημασίας και βαρύτητας, εμπεριστατωμένα, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και επιβεβαιώνουν πλήρως την ύπαρξη του σκανδάλου!» είπε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός και ανέλυσε:

  • «1ον : Υπήρξε η απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου New Jersey στις ΗΠΑ, το οποίο επικύρωσε τη συμφωνία δικαστικού συμβιβασμού μεταξύ της μητρικής Novartis και της θυγατρικής στην Ελλάδα και το αμερικανικό δημόσιο
  • 2ον : Επικύρωσε την καταβολή 310.000.000 δολαρίων για δωροδοκίες που έγιναν εντός της Ελληνικής Κυβέρνησης
  • 3ον: Η ολομέλεια (Το Νομικό Συμβούλιο Του Κράτους) ομόφωνα λοιπόν είπε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis και ότι το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να στραφεί κατά της Novartis και να ζητήσει αποζημίωση.
  • 4ον: Έχει υπάρξει πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου , του κ. Σοφουλάκη ο οποίος λέει ότι ο κ. Αγγελής και η κ. Ράικου διέπραξαν παράβαση καθήκοντος, διέπραξαν ψευδορκίες και ενήργησαν για προσωπικό τους συμφέρον.
  • 5ον: Ο βασικός μάρτυρας για τη δήθεν σκευωρία του σκανδάλου πάει κατηγορούμενος διότι πήγε να το συγκαλύψει».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα του κ. Αγγελή και της συγκατηγορούμενης του, Ελένη Τουλουπάκη.

Δημοσιογράφος: Σας κατηγορούν ότι εσείς μαζί με τον κ. Τσίπρα στήσατε μία σκευωρία … ενώ όλοι οι υπόλοιποι από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχαν καμία σχέση

Παπαγγελόπουλος: Να επισημάνω ότι ούτε ο κ. Τσίπρας πήγε κατηγορούμενος… Εγώ είμαι ο στόχος και το θέμα δεν είναι μόνο προσωπικό αλλά είναι το ένστικτο αυτοσυντήρησης των διεφθαρμένων πολιτικών που ευθύνονται για την κατάντια της Ελλάδος. Προτίμησαν να πουν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο! Ο κ. Σαμαράς σε ένα πράγμα έχει δίκιο: Θα πάμε μέχρι το τέλος. Αλλά το τέλος δεν θα είναι αυτό που ονειρεύονται! Δεν υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Ακόμη και για τη Λίστα Λαγκάρτ (όπου έγινε μάλιστα και ειδικό δικαστήριο ) λένε ότι είναι σκευωρία δική μου! Η ουσία είναι η πολιτική εξαπάτηση. Πρέπει να πουν στον Ελληνικό λαό ότι « δεν φταίμε εμείς για τις δωροδοκίες, δεν φταίμε εμείς για την τεράστια φοροδιαφυγή που χρεοκόπησε την Ελλάδα, ο Παπαγγελόπουλος φταίει».

Δημοσιογράφος: Σας κατηγόρησαν ότι εσείς βάλατε στο στόχαστρο πολιτικούς…

Παπαγγελόπουλος: Τι λόγους είχα να τους βάλω… Όπως σας είπα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να με συνδέει με αυτά που με κατηγορούν.

Εν συνεχεία, ο κ. Παπαγγελόπουλος μιλάει και για άλλα πολιτικά πρόσωπα και εξηγεί αν κάποιους από αυτούς ήταν επικίνδυνος για το κόμμα και αν έχει πολιτικό όφελος ο ΣΥΡΙΖΑ από τη στοχοποίηση αυτών των ανθρώπων.

Εξηγεί μάλιστα και τι έγινε με την κ. Τουλουπάκη, τα αρχεία που παρέδωσε και τους ελέγχους των σημερινών δικαστικών, όπως μιλάει και για την «συνεργασία» των κυβερνήσεων με τη δικαιοσύνη, εξηγώντας ότι αυτή η «συνεργασία πάντα δεν πετυχαίνει».

«Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να εμπιστεύονται τους Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Επιβεβαίωση του κανόνα είναι οι εξαιρέσεις», λέει ενώ αναφέρεται στο τι πρόκειται να γίνει με την υπόθεση Novartis και ποια είναι τα επόμενα βήματα: «Είναι τόσα πολλά τα στοιχεία και εγώ είμαι έτοιμος!»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ