Δευτέρα 2/8/2021

«Δεν θα μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας», το μήνυμα Αναστασιάδη

«Όχι» στους νέο-οθωμανικούς οραματισμούς του Ερντογάν

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια πλάκας με τα ονόματα των πολιτικών καταδίκων του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-‘59, στον χώρο των Κεντρικών Φυλακών, στη Λευκωσία. Τα αποκαλυπτήρια της πλάκας έκαναν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος.

Ξεκαθάρισε ότι «αυτό που δεν δεχόμαστε είναι να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας μέσα από εγκάθετους, μέσα από παρεμβάσεις που όλοι ανεξαίρετα παρακολουθούμε και όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό».

Και συνεχίζοντας σημείωσε πως «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μεταφέρουμε το μήνυμα και την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε για μια λύση του Κυπριακού μέσα στα πλαίσια των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά όχι εκτός πλαισίου. Όχι με βάση τις αξιώσεις της Τουρκίας, όχι με βάση τους νέο-οθωμανικούς οραματισμούς του κ. Ερντογάν».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ