Ο Κικίλιας φέρνει πίσω τις μάσκες – Ζητά πάλι να βγάλουν οι πολίτες το «φίδι» από την τρύπα!

«Μπρος-πίσω» η κυβέρνηση - Φέρνει πίσω μέτρα που εφάρμοζε για 1,5 χρόνο αποδεικνύοντας την αποτυχία της

Must Read

Και ενώ το κυβερνητικό επιτελείο δήλωνε «σίγουρο» για ένα ήρεμο και ήσυχο καλοκαίρι χωρίς υψηλό αριθμό κρουσμάτων, εξυψώνοντας τα μέτρα προστασίας και τον σχεδιασμό που ακολουθούσε, τώρα «τρέχει» πάλι για να προλάβει τα χειρότερα…

Τα χαρτζιλίκια στους 20άρηδες και οι «τιμωρίες» των ανεμβολίαστων δεν πείθουν τελικά τον κόσμο για να πάει να εμβολιαστεί. Για αυτό και ο Βασίλης Κικίλιας μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης σπέρνει πάλι τον πανικό, και δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα, ακόμα και να επαναφέρει τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν διαμηνύσει με κάθε τρόπο και από όλες τις πλευρές (Γεωργιάδης, Γεραπετρίτης κτλ) ότι λεφτά για lockdown δεν υπάρχουν… και οι λύσεις είναι συγκεκριμένες για να θωρακιστεί ο πληθυσμός από ένα ενδεχόμενο 4ο κύμα κορωνοϊού.

Κικίλιας: «Όχι οριζόντιο lockdown – Πιθανή επιστροφή της μάσκας»

Για το ενδεχόμενο ενός οριζόντιου lockdown, την λήψη τοπικών μέτρων και τον στόχο της ανοσίας μέχρι το τέλος καλοκαιριού μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο με τη μάσκα» αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα να ξαναβάλουμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «η επιτροπή εισηγήθηκε να αφαιρεθεί η μάσκα από τους εξωτερικούς χώρους και να υπάρχει σε περίπτωση συγχρωτισμού και πολυκοσμίας».

«Η επιτροπή εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο με το θέμα αυτό» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Δεν δίστασε να ρίξει για άλλη μια φορά το βάρος των ευθυνών στους πολίτες λέγοντας ότι, «πρέπει να υπάρχει συστολή και εγκράτεια στις απόψεις και στο πώς επικοινωνούμε το μήνυμα καθώς η πανδημία είχε υφέσεις και εξάρσεις».

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της επιχείρησης «Ελευθερία» είπε ότι «μετά από μια έντονη προσπάθεια υπάρχει λογικά μια κάμψη γιατί πρέπει να πείσουμε τους πολίτες που έχουν αμφιβολίες», ενώ τόνισε «θέλουμε να ψηλά νούμερα δίνοντας το δικαίωμα σε δημάρχους, κοινοτάρχες, παπάδες με μια λίστα να πάμε με κινητές μονάδες υγείας να πάμε να εμβολιάσουμε εκεί. Θα πάμε παντού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This