Κλασικός Άδωνις: Μεταθέτει τις ευθύνες στους πολίτες και απειλεί τους μαγαζάτορες! (video)

Έβγαλε ψεύτη για μια ακόμη φορά τον Σύψα, επιμένοντας πως η απόφαση για το «πέταγμα» των μασκών πέρασε «κανονικότατα» από την Επιτροπή των Λοιμοξιολώγων

Must Read

Διαψεύδει μεν τα περί προνομίων σε εμβολιασμένους και τις διακρίσεις εις βάρος των ανεμβολίαστων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο τονίζει πως «ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση μπορεί να μην διαχωρίζει τους ανθρώπους, αλλά ο ιός το κάνει.    

«Ο ιός, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, διαχωρίζει τους ανθρώπους ως προς ποιους θέλει να στείλει στον άλλο κόσμο και ποιους όχι. Άρα, αναλόγως του μεγέθους του κινδύνου που ο καθένας μας, βάσει της ατομικής του επιλογής, έχει αποφασίσει να αναλάβει, θα πρέπει να ρυθμίζεται και το μέγεθος που το κράτος του επιτρέπει να κινδυνεύει ή όχι αναλόγως με τις επιλογές που έχει κάνει», σημείωσε σχετικά και επανέλαβε την πρόσφατη φράση του πρωθυπουργού ότι «δεν μπορούν να την πληρώνουν οι εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους», μεταθέτοντας για μια ακόμη φορά την ευθύνη στους πολίτες, προωθώντας, παράλληλα τον κοινωνικό διχασμό.

Φυσικά, όπως το συνηθίζει, ισχυρίστηκε και πως για μια ακόμη φορά διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του, όσον αφορά στις δηλώσεις του για τη παύση της οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων από τον Οκτώβριοδεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο»), υποστηρίζοντας πως εκείνο που εννοούσε είναι πως πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουμε νέο lockdown. Αυτό, ωστόσο, ούτε ακυρώνει την έντονη αίσθηση πως «λεφτά  (αρχίζουν να μην) υπάρχουν», ούτε ακυρώνει τις κυβερνητικές δηλώσεις που ούτε λίγο ούτε πολύ εξισώνουν τους οικονομικά πληγέντες από την πανδημία με… τζαμπατζήδες.

Όσον αφορά, εξάλλου, στη δήλωση του καθηγητή Νίκου Σύψα, ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν είπε ποτέ να σταματήσουν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, ο Άδωνις επέμεινε πως η απόφαση έχει «περάσει» από την Επιτροπή, τονίζοντας πως, για να εκδοθεί σε ΦΕΚ κάποια κυβερνητική απόφαση που αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, η γραμματεία της κυβέρνησης ελέγχει πρώτα ότι υπάρχει σχετική απόφαση της Επιτροπής των Ειδικών. «Το ξέρω σίγουρα ότι έχει περάσει από την επιτροπή. Τελεία. Βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια αντιδικία με τον κ. Σύψα, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ και τον ευχαριστώ, όπως και κάθε μέλος της επιτροπής για όλη τη δουλειά που έχουν κάνει για το κράτος και για όλους εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, βγάζοντας, ουσιαστικά, για μια ακόμη φορά ψεύτη έναν επιστήμονα, τον οποίο -υποτίθεται- πρέπει να εμπιστευόμαστε, ιδίως κατά την εξαιρετικά δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας Covid-19.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αισθάνονται κορόιδα όσοι τηρούν το νόμο»

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εφαρμογή των μέτρων που θα αρχίσουν να ισχύουν στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης από τις 15 του μήνα, τονίζοντας πως έρχονται τσουχτερά πρόστιμα και στέλνοντας, έτσι, ένα -απειλητικό- μήνυμα προς όλους όσοι θα επιχειρήσουν να γεμίσουν τα καταστήματά τους σε «μεικτούς» χώρους. Συγκεκριμένα, είπε πως όσοι θέλουν μεγαλύτερη χωρητικότητα, θα λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους και η πολιτεία δεν θα επιτρέψει να αισθάνονται κορόιδα όσοι τηρούν το νόμο.

«Εάν κάποιοι έχουν, πάντως, την πονηριά να πουν “θα δηλώσω ότι έχω μεικτό, αλλά θα δουλεύω με τη χωρητικότητα των εμβολιασμένων”, κάνουν μεγάλο λάθος. Σας διαβεβαιώνω. Και θα το διαπιστώσουν», διευκρίνισε σχετικά.

  • Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This