«Θα παλέψουμε για το καλό του λαού», είπε ο Αρχιεπίσκοπος σε Κικίλια και Τσιόδρα (video)

Τι δήλωσαν Κικίλιας και Τσιόδρας

Must Read

Στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου παρευρέθηκαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της ΔΙΣ γα την εξέλιξη του κορωνοϊού και την ανάγκη εμβολιασμού.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό, οι άγιοι πατέρες, για μία ακόμη φορά, να στηρίξουν και να βοηθήσουν στο πνεύμα του Χριστού αυτή την προσπάθεια, για να μπορέσουμε να ξαναενημερώσουμε και να παροτρύνουμε το ποίμνιο και τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε και αυτοί που είχαν τις αμφιβολίες τους ή κάποιους φόβους να μπορέσουν να εμβολιαστούν, ώστε να προστατέψουμε αυτό το αγαθό της υγείας και της ζωής. Στο πνεύμα της Εκκλησίας, της Αλληλεγγύης και της Αγάπης να προστατέψουμε αλλήλους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα.

«Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όλοι μας αφιερώσαμε λίγη ώρα για συζήτηση και λήψη μερικών αποφάσεων, τόσο από την πλευρά των εισηγητών επισκεπτών μας όσο και από την πλευρά των μελών της Ιεράς Συνόδου μέσα στο πνεύμα, στην εργασία μας, στο έργο μας, να αγωνιστούμε, να βοηθήσουμε για το καλό του λαού μας. Ο κ. υπουργός μάς μίλησε για πρακτικά θέματα και για τα προβλήματα που παρουσιάζει αυτή η πανδημία. Ο κ. καθηγητής μας μίλησε για θέματα κυρίως της ειδικότητός του, σαν ειδικός. Έγιναν ερωταπαντήσεις, δόθηκαν πολλά ερωτήματα, ακούστηκαν πολλές τοποθετήσεις», είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Και πρόσθεσε ο κ.κ. Ιερώνυμος: «Εκείνο που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι ότι όλοι μας, τόσο τα μέλη της Ιεράς Συνόδου όσο και οι επισκέπτες μας, θα θέλαμε να πούμε ότι χρειάζεται αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί όσο μπορούμε και η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με τρόπο πατερικό, με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση όλων αυτών των κακών αποτελεσμάτων, των προβλημάτων που μας παρουσιάζει η πανδημία, τα οποία όπως ακούμε, βλέπουμε, είναι σχεδόν απροσδιόριστα».

Τέλος ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική: «Απαντήσαμε στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των ιεραρχών με γνώμονα την επιστημονική αλήθεια, που πάντα πρεσβεύουμε και στηρίζουμε, όπως βέβαια και η Εκκλησία. Είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτή την αναζήτηση της αλήθειας και ελπίζουμε με τον εμβολιασμό σιγά σιγά να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Θεωρώ ήταν πάρα πολύ χρήσιμο αυτή την στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία μας να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά εμείς παραμένουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, συνοδοιπόροι με την Εκκλησία σε αυτή την αναζήτηση της αλήθειας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This