Τούρκος πολιτικός απαιτεί να βγουν οι ελληνικές πινακίδες από εκκλησίες και σχολεία στα Πριγκηποννήσια!

Θέλει αντίποινα γιατί δεν αναγνωρίζουμε τους... «τούρκους» στη Θράκη και σε... άλλες περιοχές της Ελλάδας!

Must Read

Διαγωνισμό στον ακραίο ανθελληνισμό κάνουν οι Τούρκοι πολιτικοί, που μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που έβαλε ταφόπλακα στα σχέδια της Άγκυρας για την Θράκη μας σχετικά με την χρήση του όρου «τουρκικός», έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πρόκλησης.

Αυτή τη φορά ο ηγέτης του Great Unity Party (BBP) Mustafa Destici κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να αφαιρέσει τις ελληνικές και αρμενικές αναφορές από εκκλησίες και σχολεία στα νησιά των Πριγκήπων της Κωνσταντινούπολης, σε αντίποινα για τη «μεταχείριση της τουρκικής μειονότητας» στην Ελληνική Θράκη!

«Στις πόρτες όλων των εκκλησιών και των μειονοτικών κτιρίων, υπάρχει η φράση Ελληνικά. Αφαιρέστε τη «ελληνική» φράση από αυτές και ας βάλουμε τη φράση «Ορθόδοξη Σχολή ή Εκκλησία» για εκείνες που είναι ελληνικής προέλευσης, ενώ «Γρηγοριανός Χριστιανός» για εκείνους της Αρμενικής καταγωγής », δήλωσε ο Destici χθες 14 Ιουλίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ο Destici είπε ότι αυτή η εφαρμογή θα πρέπει να συνεχιστεί έως ότου η Ελλάδα σταματήσει να αναφέρεται στη μουσουλμανική μειονότητα ως «Μουσουλμάνοι» και αντ ‘αυτού να την περιγράφει ως «Τουρκική»!

«Έως ότου η Ελλάδα αναγνωρίσει επίσημα την τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, έως ότου συμμορφωθεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης και εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ας το κάνουμε αυτό [αφαίρεση ελληνικών αναφορών από εκκλησίες]» δήλωσε προκλητικά ο Destici.

Το BBP του Destici είναι μέρος της συμμαχίας μεταξύ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP) δηλαδή των Γκρίζων Λύκων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This