Πέμπτη 29/7/2021

Ανεξέλεγκτος ο Γεωργιάδης – Επιμένει σε απολύσεις για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν εμβολιαστούν

Εκτός ορίων ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης

Ανοίγει και πάλι ο «δρόμος» των απολύσεων, καθώς πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης είναι χωρισμένα «στα δυο». Άλλα ισχυρίζονται με σθένος ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εμβολιαστούν θα απολυθούν, και άλλα ότι «κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δεν μπορεί να γίνει».

Γεωργιάδης και Βορίδης επιμένουν από χθες (Πέμπτη 15/7) στη γραμμή των απολύσεων, ενώ η Μιχαηλίδου αν και στις πρώτες της δηλώσεις εξέφραζε την ίδια άποψη με τους προαναφερθέντες, στη συνέχεια ανασκεύασε… Η κυβερνητική εκπρόσωπος με την σειρά της χθες, προσπάθησε να «κατευνάσει τα πνεύματα» λέγοντας ότι δεν «υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

Ο Γεωργιάδης… απολύει ήδη!

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανέφερε μάλιστα, και ένα παράδειγμα: «Σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε. Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις. Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί θα μπει σε αναστολή. Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή. Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό. Άρα, θα γίνουν απολύσεις», κατέληξε.

Τι είπε για τους ανεμβολίαστους βουλευτές

Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπάλληλους και τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «για να μπει σε αναστολή ένας δημόσιος υπάλληλος, θα πρέπει να περάσει από πειθαρχικό», ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που αιτιολογούν απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ