Ο Δένδιας στέλνει επιστολή στον ΟΗΕ με την απάντηση στις τουρκικές αιτιάσεις για τα νησιά

Τι τονίζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών για την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Must Read

Δεν θα μπορούσαμε με κανέναν τρόπο να είμαστε ικανοποιημένοι από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Κύπρο όσο μιλάει για δύο κράτη, τονίζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα. Οι ίδιες πηγές, δίνοντας τον τόνο της πολιτικής που θα ακολουθηθεί, υπογραμμίζουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα στον ΟΗΕ θα φτάσει επιστολή του Νίκου Δένδια που θα απαντά στην επιστολή του Τούρκου μόνιμου εκπροσώπου στον οργανισμό, που κατηγορούσε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ανακοίνωσή του καταδίκασε τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, που στρέφονται ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και στις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ: «Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συντονίσει τις ενέργειές της με την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να αναληφθούν άμεσα οι δέουσες πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες και να σχεδιαστεί μια μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική λύση, που να αξιοποιεί τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τον ρόλο των μόνιμων μελών του ΣΑΟΗΕ στην περιοχή. Μόνο με την υιοθέτηση ενός ισχυρού μηχανισμού κυρώσεων και την προοπτική μιας ουσιαστικής θετικής ατζέντας μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά, όχι με αφηρημένες αναφορές σε “αναστρεψιμότητα αποφάσεων” και δήθεν εγγυήσεις για “ήρεμα καλοκαίρια”».

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε τις «σχεδιαζόμενες προκλητικά έκνομες ενέργειες» του Ταγίπ Ερντογάν και το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι οι ενέργειες του Τούρκου προέδρου «παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική κατευνασμού και υποχωρήσεων δεν αποθαρρύνει την Τουρκία».

Τις προκλήσεις τόσο του Ταγίπ Ερντογάν όσο και κρατών που χαρακτηρίζει δορυφόρους της Τουρκίας καταγγέλλει και η Ελληνική Λύση. Όπως όμως τονίζεται, το χειρότερο όλων είναι η παρουσία του τηλεοπτικού παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος «με την ανοχή του ελληνικού κράτους έχει καταντήσει διαμορφωτής της ελληνικής κοινής γνώμης και της νεολαίας μας και θα παρευρεθεί στο πλευρό του φασίστα Ερντογάν για να πανηγυρίσει τη σφαγή του κυπριακού λαού». Σημειώνεται ότι, ως εκ τούτου, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου θεωρεί αυτονόητη την απαγόρευση προβολής κάθε τηλεοπτικής παραγωγής η οποία συνδέεται έμμεσα ή άμεσα με τον Τούρκο παραγωγό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This