Ξανά το υπέρλαμπρο φως της Αρχαίας Ολυμπίας στα πέρατα του Κόσμου και ένα άγνωστο πολιτικό ράπισμα…

Το Ολυμπιακό Πνεύμα νίκησε και την πανδημία του Covid-19, αλλά η αφή της φλόγας είχε παρασκήνιο…

Must Read

Το Ολυμπιακό Πνεύμα νίκησε και την πανδημία του Covid-19
Πριν λίγο άρχισαν, με την επίσημη τελετή έναρξης, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκυο που είχαν προγραμματιστεί για το 2020. Με καθυστέρηση ενός χρόνου οι Αγώνες ξεκίνησαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Με τον τρόπο αυτό το υπέρλαμπρο φως της Αρχαίας Ολυμπίας αστράφτει ξανά στα πέρατα του Κόσμου, δείχνοντας ότι το Ολυμπιακό Πνεύμα και οι συμβολισμοί του δεν γνωρίζουν εμπόδια, ούτε εκείνα της πανδημίας του Covid-19 που έχει βάλει τον Πλανήτη σε καραντίνα.

Σήμερα λοιπόν εκπληρώνει την ιστορική αποστολή της η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2020, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αρχίσει λόγω πανδημίας η καραντίνα διεθνώς. Στην επιβλητική αυτή τελετή αφής είχαν παραβρεθεί ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο νυν Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Ας σημειωθεί ότι η τελετή αφής ορίστηκε για τις 12 Μαρτίου 2020, ενώ ο Τόμας Μπαχ ήξερε ήδη ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν είχε επανεκλεγεί. Όπως ήξερε ότι την επόμενη μέρα, 13 Μαρτίου 2020, ο Προκόπης Παυλόπουλος «παρέδιδε» στην κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τυχαίο; Κάθε άλλο, για όλους εκείνους που γνωρίζουν τη στενή φιλία και τη μεγάλη εκτίμηση του Τόμας Μπαχ για τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο μάλιστα επισκέφθηκε στο γραφείο του στις 29 Μαρτίου 2021, όταν είχε έρθει για τελευταία φορά στην Αθήνα.

Το ότι αυτή η τελετή αφής δεν έγινε τυχαία εκείνη την ημέρα το αποδεικνύει και το γεγονός ότι στο τέλος, ο Τόμας Μπαχ τίμησε, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον Προκόπη Παυλόπουλο με την ανώτατη διάκριση της ΔΟΕ, το Χρυσό Μετάλλιο, για την προσφορά του στο Ολυμπιακό Κίνημα διεθνώς.

Τις ιστορικές αυτές στιγμές απαθανατίζουν τα δύο video που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=c2-XAEoWCDI

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητέρα για δεύτερη φορά η Ισμήνη Νταφοπούλου-Το φύλο του μωρού

Η πρώην Σταρ Ελλάς, Ισμήνη Νταφοπούλου έγινε μητέρα για δεύτερη φορά και το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από τον...

More Articles Like This